Новини
Бізнес

До пошуку роботи: перелік справ, які треба виконати

Коли треба знайти місце роботи, не варто одразу кидатися у пошук, наче у прірву. Пошук роботи — це довгий процес, що потребує якісної підготовки на попередньому етапі. Тож ми підготували чек-лист з переліком потрібних справ.

Оцінюйте ринок

У першу чергу вам треба проаналізувати вакансії, що існують сьогодні. Можливо, у вас вже є приблизний начерк у голові з основними моментами. Але треба на початку вже чітко розуміти можливі варіанти, переваги та недоліки. Зазвичай робота в Хмельницькому досить різноманітна. Але треба стовідсотково знати пропозиції та умови. 

Можливо, для бажаної сфери ви маєте замало теорії та не володієте базовими навичками. Тоді ваша задача — навчання.

Визначтеся остаточно зі своїми потребами

Роботу можна шукати, виходячи із власних цінностей та потреб. Фактично кожна людина обирає собі професію, залежно від основних можливостей для реалізації. Серед них:

  • заробіток;
  • спілкування з колегами;
  • можливість реалізувати себе;
  • важливість показати навички.

Отже, спирайтеся на цей перелік та на власні цінності. Після цього ви зможете правильно сортувати та фільтрувати вакансії за власними чинниками.

Складіть резюме

Останній важливий крок перед першими відгуками на вакансії — складання резюме. Для цього вам знову доведеться скористатися переліком пропозицій. Частіше роботодавці самостійно визначають головні характеристики свого ідеального кандидата, тож ви зможете зрозуміти, що саме потрібно вказувати у резюме.

Скористатися для цього можна OLX Робота. Корисний сервіс ще й можливістю вибирати вакансії за напрямами. До того ж вам знадобиться портфоліо, щоб показати свою конкурентоспроможність.

Переваги портфоліо:

  • систематизація поступового покращення роботи;
  • можливість привернути увагу до кандидата;
  • візуальна демонстрація навичок та можливостей.

Для початку портфоліо можна скласти з простих речей. Наприклад, перекладач може додати власні переклади рандомних текстів з інтернету. Потрібно воно фотографам, дизайнерам, архітекторам, маркетологам тощо.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook