Новини
Суспільство

«Поліція діалогу» Хмельниччини представила річні підсумки роботи

Правоохоронці підрозділів превентивної комунікації з усіх регіонів України, відомі громаді, як «поліція діалогу», провели дводенну семінар-нараду.

Семінар, який проходив у Кам’янець-Подільському, мав на меті обговорення результатів діяльності за чотири роки існування, обмін досвідом та отримання нових знань від канадських колег.

Вперше поліціянти «діалогу» з’явилися у  правоохоронних органах  у вигляді експериментального проєкту та складалися виключно з «добровольців» – працівників поліції.

Майбутні переговорники на додаток до основних функціональних обов’язків, після проходження спеціального навчання, почали виконувати дану функцію під час забезпечення правопорядку у ході проведення масових заходів зі значним ступенем ризику.

Даний проект отримав гідну оцінку громади та іноземних  партнерів, адже довів свою ефективність.  

 Так, учасники різноманітних акцій протесту і масових заходів у разі виникнення конфліктів чи непорозумінь шукали допомоги та йшли на контакт саме з працівниками поліції діалогу.

У зв’язку з цим керівництвом Національної поліції України прийнято рішення про введення відповідних підрозділів у штатну структуру поліції. 

 Під час семінар-наради учасники не лише обмінювалися досвідом та підбивали підсумки, а й мали можливість отримати нові знання у сфері кризових комунікацій від колег з Канадської поліцейської місії в Україні. 

 Родзинкою заходу стала презентація офіційного брендбуку поліції діалогу. Поліціянтів підрозділів превентивної комунікації у натовпі можна буде впізнати не лише за спеціальними жилетами, а й за фірмовим стилем: власним логотипом і службовим одягом. 

Зауважимо, що оперативники Хмельниччини затримали чоловіка, якого підозрюють в замаху на вбивство.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook