Новини
Надзвичайні події

Поліціянти Хмельниччини викрили COVID-зловмисників (ВІДЕО)

Групу осіб, які займались виготовленням підроблених документів затримали правоохоронці.

Група правопорушників облаштували в місті Кам’янець-Подільський, друкарню з виготовлення підробок.

Фігуранти, під керівництвом 31-річного чоловіка, друкували дипломи про вищу та середню спеціальну освіту різних навчальних закладів за напрямками журналістика, медицина, освіта.

Злочинців викрили співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави, Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України спільно зі слідчими Деснянського районного управління поліції Києва.

Крім того, у друкарні виготовляли сертифікати про вакцинування від COVID-19 та довідки негативних результатів ПЛР-тестів. 

Напередодні, 27 липня поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігурантів та у виробничих приміщеннях, в результаті яких вилучили гроші, журналістські посвідчення, а також дипломи за спеціальністю – журналіст.

Правоохоронці вилучили «чорнові записи», комп’ютерну техніку, на якій містилося програмне забезпечення для виготовлення документів зі зразками дипломів.  

Наразі слідчі органи розслідують  кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Організатора підпільної друкарні затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, нині вирішується питання про оголошення йому підозри.  Нагадаємо, що за вимагання 100 000 гривень у Хмельницькому судитимуть групу осіб.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook