Новини
Інфраструктура

У хмельницьких тролейбусах побільшало пасажирів

За пів року послугами електротранспорту скористалися 14,858 мільйона хмельничан і гостей обласного центру, що на 10,4% відсотка більше, ніж за торішні січень-червень. Такі дані оприлюднили у Головному управлінні статистики Хмельницької області вчора, 28 липня.

Перевезення тролейбусами поступово, як бачимо, відновлюється після «карантинного» минулого року. Чого не скажеш про автотранспорт. Автомобільним пасажирським транспортом протягом півріччя пересувалися 16,388 мільйона подолян. Зафіксовано падіння автопасажиропотоку на 5,9%.

Загалом послугами пасажирського транспорту на Хмельниччині скористалися 31,246 мільйона громадян; збільшення становить 1,2%.

Як бачимо, незначно «просів» автотранспорт, проте електротранспорт збільшив обсяг перевезень на одну десяту. Одним з пояснень може бути те, що частина робітників області залишається на «дистанційці», а тому рідше користуються послугами перевізників. Щодо тролейбусів, висловимо припущення, що частину приросту пасажиропотоку дають пенсіонери, які, як кажуть містяни, безкоштовно та безцільно кружляють містом від нудьги.

За півріччя автомобільним та тролейбусним транспортом виконано пасажирообіг в обсязі 278 мільйонів пасажиро-кілометрів, що на 1,4% більше обсягу торішнього відповідного періоду. Якщо поглянути на вантажні перевезення на Поділлі, то в січні-червні вантажообіг підприємств транспорту області становив 554 мільйона тонно-кілометрів, що на 4,1% менше відповідного періоду попереднього року, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Сумарно транспортники перевезли 3025,2 тисячі тонн вантажів, що на 16,7% більше, ніж торік у першому півріччі.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook