Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині вибухнула електрична підстанція

Внаслідок вибуху загорілася суха трава та ледь не зайнялося пшеничне поле, розташоване поруч. Завдяки сміливості та вправності місцевих мешканців, які кинулися гасити полум’я, вогонь не встиг наробити значної біди.

Аномальна спека, яка нині панує на території України загалом та на Хмельниччині зокрема, не лише ускладнює життя людей, а й становить загрозу навколишньому середовищу. Не витримують техніка та різноманітне обладнання, внаслідок чого стаються пожежі. Нагадаємо, сьогодні у місті Деражня під час руху загорівся легковик, пасажири якого дивом вціліли, встигнувши вчасно вистрибнути з авто.

Днями ж у Хмельницькому районі в селі Бубнівка на електричній підстанції стався вибух, в результаті якого загорілася суха трава. Гасити пожежу кинулися четверо місцевих мешканців і впоралися з цим до приїзду рятувальників.

Загалом на згарище перетворилося близько пів тисячі квадратних метрів території, повідомляють у Державній екологічній інспекції Хмельницької області.

В екологів нагадують: до завершення пожежонебезпечного періоду ще далеко, тож мешканці області мають бути уважні та обережні з вогнем на відкритих територіях та у природних екосистемах. Про займання, яке не вдається загасити самотужки, варто негайно повідомити рятувальників, додають у відомстві.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook