Новини
Кримінал

У Хмельницькому зареєстрували понад три сотні випадків шахрайства

Упродовж 1 півріччя 2021 року відділом поліції на території міста Хмельницького зареєстровано 326 кримінальних правопорушень, передбачених статтею 190 Кримінального кодексу України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману або зловживання довірою (шахрайство).

Вину восьми шахраїв, які постали перед судом та отримали вироки, як з реальним терміном відбування, так і з іспитовим, доведено прокурорами.

В окружній прокуратурі міста Хмельницький зазначають: щоразу нечисті на руку особи вигадують нові шахрайські схеми заволодіння чужим майном та намагаються заплутати правоохоронців.

Так, до прикладу, навесні хмельничанин намагався придбати талони на пальне дешевше, ніж на АЗС. Шахраєві, якого знайшов через мережу Інтернет, чоловік віддав 135 тисяч гривень, а потім марно чекав його цілий день з товаром. Вину шахрая в суді доведено. За свої дії він отримав 2 роки обмеження волі.

Потерпають від дій шахраїв також літні люди, яким невідомі особи телефоном повідомляють про те, що їхні діти або онуки потрапили у ДТП або лікарню. Так, 80-річна хмельничанка віддала 40 тисяч гривень мешканцю Кропивницького, які той виманив під приводом лікування онуки постраждалої внаслідок ДТП. Кримінальне провадження ще перебуває на розгляді в суді.

Ще одна поширена схема наживи шахраїв – популярні інтернет-майданчики з продажу різноманітних товарів. В окружній прокуратурі міста вчергове нагадують: аби не залишитися без коштів та без товару, невідомим особам не варто перераховувати кошти як передоплату, а розраховуватися лише після того, як отримали та перевірили товар.

Також додають: якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтеся до правоохоронних органів.

Нагадаємо, нещодавно в Україні з’явився новий вид шахрайства, замаскований під роздачу грошей від «АТБ»

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook