Новини
Дозвілля

У Хмельницькому учні облаштували сквер біля школи

Понад чотири десятки видів дерев, кущів та квітів посадили у дворі спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи №1 її учні. На клумбах, крім квітів, також можна побачити гречку, капусту та помідори. У сквері учні не тільки відпочивають, а й вчаться, а на літніх канікулах доглядають за рослинами.

Скверик у внутрішньому дворі облаштували не тільки для відпочинку, а й для досліджень. Учні 1-4 класів на окремій ділянці вирощують злакові культури та овочі. Директорка школи Олена Броварська розповідає: від такого діти у захваті, і навіть на канікулах приходять доглядати за рослинами. І додає: дуже важливо, коли дитина бачить результат своєї праці.

На території скверу – три клумби. Тут висадили понад 40 видів однорічних та багаторічних квітів, кущів, екзотичних та хвойних дерев. Раніше на цій території були старі спортивні тренажери. За благоустрій двору взялися минулого літа. Близько трьох місяців тут копали, монтували, розрівнювали землю, викладали бордюри.

В листопаді на клумбах почали з’являтися перші рослини. Тоді ж у школі провели фінансову гру «Зона вільної торгівлі», де діти заробляли гроші, продаючи поробки. Заробіток оподаткували, і за ці кошти, майже 8 тисяч гривень, купили у сквер соснову кору, агроволокно та агрострічку.

Також на території скверу розмістили піддони та сміттєві баки. До початку навчального року їх перефарбують. А ще встановлять табличку з назвою «Сквер наших героїв», оскільки на сході України загинули бійці Валерій Дереш та Павло Дияк, учні цього навчального закладу. В пам’ять про них на території скверу висадять дві калини.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook