Новини
Кримінал

На Хмельниччині офіцер “продавав” вихідні за гроші

Схему незаконного збагачення розробив та “запустив” командир стрілецької роти однієї з військових частин, що дислокуються в області. За 5 місяців він встиг “заробити” на продажу вихідних своїм підлеглим понад 20 тисяч гривень. Тепер на офіцера чекає суд.

Як повідомили у спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Західного регіону, старший лейтенант надав військовослужбовцям вихідні дні, натомість отримував на свою картку оплату – по 150 гривень за кожен вихідний. Всього встиг таким чином “допомогти” 17 військовослужбовцям відпочити, за що загалом з січня по травень цього року отримав 22,2 тисячі гривень.

Обвинувальний акт щодо незаконних дій офіцера спрямовано до суду. Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди, за що, відповідно до частини 1 статті 368 Кримінального кодексу України, військовослужбовцю може загрожувати штраф від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook