Новини
Надзвичайні події

Міський голова Кам’янця розповів про заходи з ліквідації наслідків буревію (ВІДЕО)

Від учорашнього вечора, протягом всієї ночі й до ранку в Кам’янці-Подільському тривали роботи з ліквідації наслідків негоди, яка добряче пройшлася по місту. Повалені дерева, знеструмлені будинки, зірвані дахи – все це ліквідовували оперативні служби, роботою яких керував штаб із ліквідації наслідків негоди, скликаний головою міської ради. Про те, як проходили роботи з ліквідації негоди Михайло Посітко розповів у ранковому зверненні до мешканців міста.

Нагадаємо, негода увірвалася в Кам’янець-Подільський 5 серпня близько 9 години вечора. Аби убезпечити кам’янчан, частину міста відключили від енергопостачання. Тим часом надзвичайники прибирали повалені дерева, енергетики лагодили пошкоджені електромережі. Кам’янчани тим часом терпляче чекали, поки місто повернеться до звичного життя.

На ранок з’ясувалося, що до всього негода добряче пройшла Старою фортецею та зірвала дах на Лаській башті. За словами директора музею-заповідника Олександра Заремби, вітер був настільки потужний, що накриття віднесло на кілька десятків метрів, кинуло на дах пристінного корпусу, пошкодивши заразом і його.

Працівники музею цією ночі також не спали – їх терміново викликали на роботу, аби рятувати експонати, які могли постраждати від дощу.

Дісталося також і міській лікарні.

У ранковому зверненні до громади міський голова Михайло Посітко розповів, як відбувалися протягом ночі роботи з ліквідації наслідків негоди. За його словами оперативно були залучені працівники комунальних служб, муніципальна інспекція, управління з надзвичайних ситуацій, Національна поліція, військові, бійці ДСНС.

Одразу вирішили розчистити основні магістралі нашого міста, щоб забезпечити рух транспорту. Також було знеструмлено лінії електропередач для того, щоб мати можливість ліквідувати аварійну ситуацію та не створювати небезпеку людям. Фактично працівники комунальних служб, РЕС працювали всю ніч, – прокоментував міський голова.

Також він звернувся до громади міста, аби люди з розумінням поставили до ситуації, оскільки шкоди було завдано багато.

Прошу вашого розуміння та сприяння. Ви можете повідомити про всі проблеми, які стосуються ваших будинків, в оперативні служби за номером 068-777-15-05, – завершив своє звернення Михайло Посітко.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook