Новини
Події

Рятувальники Хмельниччини гаситимуть лісові пожежі у Греції

Загалом у Грецьку Республіку у складі зведеного загону вилетіло 100 рятувальників з усієї України, серед яких десятеро – з Хмельницької області.

Для допомоги грецькому народу відібрали найдосвідченіших бійців, забезпечивши їх необхідним спорядженням та обладнанням. Від Хмельниччини до Греції направили 10 рятувальників. Загін очолив начальник Управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС в області Сергій Поліщук.

Як зазначають у ГУ ДСНС у Хмельницькій області, зважаючи на небезпеку, яку становлять масштабні пожежі у Греції, Президент України зобов’язав уряд надати необхідну допомогу її жителям.

Звертаючись перед вильотом до особового складу, Голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив на тому, що нині від масштабних пожеж потерпає багато країн Європи. 

«Усі ви маєте досвід боротьби із вогнем у Зоні відчуження, на Харківщині, Луганщині. Зараз він потрібен нашим грецьким колегам. Я вам бажаю успіхів та сил для цієї боротьби. Які б перед вами не стояли завдання, головне пам’ятайте про безпеку. Повертайтесь цілими та неушкодженими додому, до своїх рідних», – наголосив Микола Чечоткін. 

Грецьким вогнеборцям допомагатимуть рятувальники з дев’яти областей України та м. Києва.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook