Новини
Інфраструктура

Через несправну мережу хмельничанин втрапив у халепу в тролейбусі

Черговий недолік системи проїзду за електронними квитками виявив днями хмельничанин Ігор Западенко, про що розповів на своїй сторінці у Фейсбук. Раніше про такі проблеми хмельничан попереджали в управлінні транспорту та зв’язку, проте від того пасажирам громадського транспорту не легше.

Отож, нагадаємо, від 1 липня у Хмельницькому комунальний електричний транспорт працює виключно за безготівковими розрахунками. Інших варіантів оплатити проїзд, на відміну від міст-сусідів, у хмельницьких пасажирів, особливо гостей міста, немає.

До прикладу, у Франківську, пасажири можуть розрахуватися як карткою “Галка”, так і готівкою – у водія, який натомість видає квиток. До того ж у франківських тролейбусах та автобусах є інформаційні матеріали, які суттєво допомагають пасажирам зорієнтуватися, як оплатити проїзд.

Хмельничани ж одразу після запровадження нової системи розповідали про немісцевих пасажирів, яким важко було оплатити проїзд, не маючи відповідної інформації у транспорті.

Ще одна проблема, про яку хмельничан попереджали заздалегідь – проблеми з валідуванням е-квитків у випадку відсутності мережі на певних ділянках руху транспорту. Сама така халепа сталася днями з хмельничанином Ігорем Западенком, який, виконавши всі необхідні маніпуляції для оплати проїзду, зрештою мав неприємну розмову з контролерами.

Історію поїздки у тролейбусі хмельничанин описав на своїй сторінці у Фейсбук. Коротко вона виглядала так: зайшов у тролейбус – провалідував картку – отримав підтвердження – спокійно поїхав. Проте спокійно їхав тільки до того моменту, коли у тролейбус зайшли контролери, які, перевіривши е-квиток, повідомили, що оплата за проїзд не проведена. Після гострого діалогу та перевірки рахунку, аби переконатися, що необхідні для оплати кошти в акаунті є, одна з контролерок здогадалася перевірити валідатор та виявила, що у ньому відсутня мережа. Відтак, саме з цієї причини й не знялися кошти за поїздку. Лише за пів години, розповів хмельничанин, коли валідатор нарешті з’єднався з інтернетом, кошти з рахунку списалися.

Тим часом, навіть виявивши проблеми зі з’єднанням, контролери запропонували хмельничанину ще раз заплатити за поїздку, на що той, природньо, не погодився.

Чи йшлося про оплату штрафу, який мають вимагати контролери у випадку, коли у пасажира поїздка не оплачена, пан Ігор не написав.

Поділилися враженнями від нової системи оплати проїзду у коментарях інші хмельничани. Так, один з них зазначив, що писав про недосконалість системи одразу, щойно вона була запроваджена.

Система недодумана і дійсно сира, – зазначив хмельничанин.

Власне, про те, що валідатори іноді можуть “випадати” з мережі, хмельничан попереджали від самого початку запровадження безготівкового проїзду. Проте, як довести пасажиру, що він дійсно оплатив поїздку за умови, що валідатор квитків не видає, так і не роз’яснили.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook