Новини
Дозвілля

У Хмельницькому вперше відбувся польський пікнік (ФОТО)

Без особливого ажіотажу, але лише зі справжніми цінителями польської культури вчора у Хмельницькому, на території парку Молодіжного відбувся перший в обласному центрі тематичний польський пікнік.

Біло-червоні прапорці можна було бачити скрізь: в руках у хмельничан, на щоках у дітей, розвішані на простягнутих від дерева до дерева мотузках. Червоно-білим разом з жовто-блакитним оздобили також одну з двох арок, біля яких зупинялося чимало містян, аби зробити фото на пам’ять.

На різноманітних локаціях хмельничанам, які завітали учора на свято, пропонували знайомство з культурою Польщі через картини, фото, пізнавальні розваги для дітей та, звісно, виступи творчих колективів. Також було кілька фотозон, де можна було сфотографуватися на пам’ять.

Підкріпитися під час відпочинку хмельничани могли за допомогою звичних фудкортів, яких цього разу, щоправда, було дещо менше, ніж зазвичай. Меню ж у них було звичне, без традиційних польських наїдків: шашлик та смажені сосиски, картопля, смажені крила та овочі, лаваш, бургери, хот-доги тощо.

Головною ж подією на святі став, без сумніву, концерт, участь в якому взяли хор “Мазури”, хор “Подільські дзвіночки” та ансамбль “Розмарин”.

Та перед цим усі бажаючі могли долучитися до майстер-класу з польського танцю “Полонез”.

Усі виступи глядачі супроводжували оплесками, а дехто навіть пускався в танок та підспівував виконавцям.

Завершив концентру програму виступ гурту “Юрко та приятелі”, який, напевно, можна назвати, одним з найстаріших колективів Хмельницького, адже створений він був ще 40 років тому і мав свій успіх у слухачів. Потім доля розкидала по світах його учасників, і лише три роки тому колектив знову об’єднався. Тож четверо артистів у колективі – люди поважного віку. Єдиний молодий учасник – Дмитро Довгань з відомого хмельницького гурту “STANZA”.

Заспівали артисти чимало пісень, в тому числі, власного авторства. Серед них були й пісні про мікрорайони Хмельницького – Шаровечку та Гречани.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook