Новини
Кримінал

Понад два десятки правопорушень у місті зафіксували хмельницькі нацгвардійці

П’ять разів на тиждень військові наряди нацгвардійців виходять на маршрути патрулювання вулицями Хмельницького, аби забезпечувати охорону громадського порядку в обласному центрі.
Досить часто під час патрулювань гвардійці виявляють та затримують правопорушників і злочинців на вулицях, у парках, скверах, дворах, на майданчиках та прибудинкових територіях у різних районах міста.

Тиждень, що минув, видався відносно спокійним, однак не обійшлося й без порушень громадського порядку, здійснених громадянами. Більшість з них – адміністративні правопорушення, число яких за минулий тиждень склало 23, але є також і 4 кримінальних правопорушення, що стосуються незаконного зберігання заборонених речовин.

Два таких випадки з затримання громадян, що мали при собі заборонені речовини, трапилися 7 серпня у місті Хмельницькому.
Так, суботнього вечора, близько 19 години, здійснюючи огляд території на маршруті патрулювання поблизу автовокзалу, що по вулиці Шевченка, військовослужбовці помітили чоловіка за вживанням спиртних напоїв.

При спілкуванні з молодиком, яким виявився місцевий мешканець 1993 року народження, під чохлом його мобільного телефону було знайдено поліетиленовий пакетик з речовиною білого кольору в порошкоподібному стані, зовні схожою на наркотичну, а також – пакунок, в якому містився паперовий згорток з тією ж речовиною.
Приблизна вага виявленої речовини становила 6 грамів.

Кількома годинами пізніше, близько 22:20, інший військових наряд, патрулюючи на центральній вулиці міста, звернув увагу на громадянина, який, помітивши патрульних, занервував та значно прискорив ходу.

Спілкуючись з даним громадянином, гвардійці зауважили як сильно відчутний запах алкоголю, так і те, що чоловік дуже нервував.

Молодику, як з’ясувалося згодом – 26-річному хмельничанину, було запропоновано пройти поверхневу перевірку, на що той дав згоду.

В ході перевірки у чоловіка було виявлено пакет з подрібненою речовиною зеленого кольору рослинного походження, зовні схожою на наркотичну, з приблизною вагою 10 грамів.

В обох випадках на місце події було викликано слідчо-оперативні групи.

За інформацією пресслужби в/ч 3053 Нацгвардії України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook