Новини
Здоров’я

На Хмельниччині дві дози вакцини отримали майже 75 тисяч осіб

Всього від початку вакцинації в області зробили майже 200 тисяч щеплень. У “ковідних” лікарнях фіксують приріст хворих, які потребують лікування в стаціонарі. Також в області підтверджено перші випадки інфікування новими штамами “Альфа” та “Дельта”.

За інформацією Хмельницької ОДА, станом на ранок 9 серпня мешканцям області загалом було зроблено 199 436 щеплень. З них першу дозу отримали всього 124955 осіб, два щеплення має 74 481 особа.

На Хмельниччині наразі вакцинують всіх бажаючих мешканців краю, старших 18 років. У деяких випадках, повідомляють в ОДА, вакцинувати Pfizer-ом можуть дітей від 12 років.

Нагадаємо, пункт масової вакцинації у Хмельницькому працює щодня за адресою: вул. Володимирська, 92, у приміщенні телерадіокомпанії. З понеділка по п’ятницю там можна вакцинуватися вперше, у вихідні щеплення роблять виключно тим, хто завершує курс вакцинації, тобто отримує другу дозу. Загалом же на території області працює сім центрів масової вакцинації у шести містах області: Хмельницькому, Кам’янці, Шепетівці, Волочиську, Красилові та Старокостянтинові (2). У всіх, крім Красилова (лише у вихідні), пункти масової вакцинації працюють щодня. У Старокостянтинові розташований у торговельному центрі на вулиці Ессенській, 2 пункт працює також щодня, а от у центральній бібліотеці на вулиці князя Костянтина Острозького, 14 – лише у суботу та неділю.

Станом на 4 серпня на території Хмельниччини був підтверджений перший в області випадок інфікування новим штамом COVID-19 “Дельта” у мешканки Кам’янець-Подільського району. Його виявили в одному з 80 зразків, які надіслали для перевірки у Київ. Ще один випадок інфікування цим штамом запідозрили у чоловіка, який напередодні повернувся з Росії. Також із 80 перевірених у столиці зразків у п’ятьох було підтверджено штам «Альфа»

«Дельта» має короткий інкубаційний період, шириться значно швидше і дає багато ускладнень. Загалом, зараз на «Дельту» підозрюємо кожен випадок, оскільки цей штам наразі має швидке поширення, – прокоментував за фактом виявлення перших випадків нового штаму виконувач обов’язків генерального директора держустанови «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України Микола Габрикевич.

Від початку місяця зросло навантаження на ліжкомісця у “ковідних” лікарнях області. Якщо станом на 2 серпня відсоток завантаженості ліжок з киснем становив 6,6%, то станом на 9 серпня він піднявся до 9,4%. Наразі в лікарнях перебувають 96 хворих, 19 – з підозрою. Загалом же лікуються від COVID-19 в області 340 осіб, повідомили у Хмельницькій ОДА.

Від початку пандемії на Хмельниччині 89446 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За вихідні було виявлено 53 нових випадки захворювання: по 24 у Хмельницькому та Кам’янець-Подільському районах, 5 – у Шепетівському.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 1895.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook