Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині за комуналку сплатили на чверть більше нарахованого

Мешканці Хмельницької області сплатили за житлово-комунальні послуги у червні 358,9 мільйона гривень, що на 22 відсотки більше, ніж нараховані за цей період суми, – 294,1 мільйона гривень. Таким чином погасили попередні борги на суму 64,8 мільйона.

На кінець червня борги мешканців області за отриманий газ скоротилися за місяць на майже сорок мільйонів і становили 451,7 мільйона гривень. Інші борги також дещо поменшали й знизилися до:

  • за постачання теплової енергії та гарячої води – 250,2 мільйона,
  • за постачання та розподіл електричної енергії – 161,9 мільйона.

Також варто зазначити, що натомість на понад мільйон гривень збільшилась заборгованість за управління багатоквартирним будинком – до 93,5 мільйона на кінець червня, за централізоване водопостачання та водовідведення – 97,7 мільйона (зростання майже на три мільйони), за надання послуг з вивезення побутових відходів – 19,1 мільйона гривень (збільшення на понад мільйон).

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 № 848 та від 27 червня 2003 № 976 у червні з населенням було укладено 167 договорів (186 у травні) щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 1,6 мільйона гривень. Сума внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 643 тисячі, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook