Новини
Суспільство

У Хмельницькому надзвичайники рятували людей з “палаючого” потяга (ВІДЕО)

Масштабні навчання, покликані покращити навички порятунку людей на залізниці під час надзвичайних ситуацій, відбулися сьогодні в обласному центрі на одній із залізничних станцій. За задумом організаторів тренувань, надзвичайникам довелося не лише гасити палаючу цистерну, а й рятувати пасажирів потяга.

– Це черговий залізничної станції Гречани! У нас пожежа! Загорілася цистерна з пальним та вогонь перекинувся на потяг! У вагоні є люди!

– Вас зрозуміли, направляємо підрозділи…

Саме так сьогодні, 12 серпня, розпочалися тактико-спеціальні навчання на залізничній станції Гречани, що в обласному центрі. За тактичним задумом у потязі, який стояв на колії, розгерметизувалася одна із цистерн, внаслідок чого виникла пожежа. Поруч в цей час якраз проходив потяг з пасажирами, який внаслідок розлиття пального спалахнув.

Участь у навчанні, крім надзвичайників, взяв також персонал станції. Залізничники, повідомивши рятувальників про “займання”, почали “гасити” пожежу та евакуйовувати людей.

На момент прибуття рятувальних підрозділів у вагонах потягу в «палаючій» пастці опинилися пасажири. Окрім того, існувала загроза вибуху цистерни. Для допомоги підрозділам рятувальників був залучений пожежний поїзд залізничного вузла, яким до місця аварії були доправлені значні об’єми води та піноутворювача.

Спершу надзвичайники спільно з персоналом об’єкта евакуювали постраждалих з вагона потяга. Паралельно з цим фахівці ДСНС вжили заходів, аби унеможливити подальший витік пального. Наростивши достатню кількість сил і засобів, учасники гасіння здійснили «пінну атаку», остаточно ліквідувавши умовну пожежу, і тим самим запобігли вибуху.

У разі реальної загрози відлік у таких ситуаціях йде на секунди, від яких залежить життя й здоров’я людей. Тож тренування – це невіддільна частина оперативності, злагодженості та правильності дій як рятувальників, так і служб взаємодії, – зазначають у надзвичайників.

Загалом до заходу залучалося 4 одиниці техніки та 22 рятувальники ДСНС, пожежний потяг, персонал об’єкта і служби взаємодії.

За інформацією пресслужби ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook