Новини
Здоров’я

У Хмельницькому збільшили кількість місць та бригад для вакцинації

Наразі в обласному центрі бажаючі отримати вакцину можуть зробити це в центрі масової вакцинації, у пунктах вакцинації та з допомогою мобільних бригад. Крім цього пункти вакцинації планують відкривати у деяких торговельних центрах області. Також збільшили кількість вакцинальних бригад у центрі масової вакцинації.

Як повідомили у пресслужбі Хмельницької міської ради, від сьогодні, 19 серпня, всіх бажаючих вакцинують та ревакцинують не лише на другому, а й на першому поверсі центру масової вакцинації, розташованого за адресою: вул. Володимирська, 92. Додалося також ЦМВ вакцинальних бригад. Першу дозу вакцини “Comirnaty” (Pfizer-BioNTech) можна отримати на 1 поверсі центру, на 2-му – ревакцинують вакциною Spikevax (Moderna).

Центр масової вакцинації працює щодня з 9:00 до 16:00.

У міській раді також попередили хмельничан, що у святкові дні – 23 та 24 серпня – центр масової вакцинації працювати не буде.

Додатковий пункт вакцинації відповідно до домовленості з соціально відповідальним бізнесом днями відкрився у Шепетівці, у приміщенні гіпермаркету “Епіцентр“.

Як повідомили на сторінці компанії, щеплення там можна зробити кожного дня з 13:00 до 16:00. Пункт вакцинації обладнаний за всіма санітарними вимогами. Вакцинацію проводить медична бригада. Отримати вакцину можна в порядку живої черги. Із собою необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Станом на 16 серпня від початку кампанії з вакцинації на Хмельниччині щеплення отримали загалом 221 763 осіб. З них першою дозою – 140 004, двома дозами – 81 759.

Від початку місяця в області додалося понад пів тисячі нових випадків захворювання на COVID-19 (89 271 підтверджений випадок станом на 2 серпня, 89 775 випадків – станом на 18 серпня). Кількість летальних випадків з початку місяця збільшилася на 15 (з 1893 до 1908).

Завантаженість ліжкомісць з киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, станом на 18 серпня по області складала 13,2%.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook