Новини
Суспільство

Мешканцям Хмельниччини нагадали про правила безпеки під час святкувань

У Службі безпеки України наголосили на необхідності бути пильними та, по можливості, запобігати ймовірним провокаціям. У Міністерстві охорони здоров’я також нагадали про правила безпеки в умовах пандемії та порекомендували неухильно їх дотримуватися.

В інформації, оприлюдненій управлінням СБУ у Хмельницькій області йдеться, зокрема, про те, що напередодні таких важливих для України свят, як День Прапора та День Незалежності, традиційно активізуються ворожі країні сили, посилюється пропаганда, зростає кількість вкидів та фейків. Також зростає вірогідність диверсій.

Для інформування відповідних служб на Хмельниччині працює «гаряча лінія» (0382) 65-12-57. Також повідомлення про можливі провокації можна надіслати на електронну адресу: callcenter@ssu.gov.ua

Повідомляти Службу безпеки громадяни можуть у випадку, якщо мають інформацію про намір здійснити будь-які протиправні дії; помітили підозрілих осіб, які надто активно цікавляться військовими об’єктами, будівлями органів влади та критичної інфраструктури, збирають інформацію про місця великого скупчення людей. Також повідомляти можна у випадку, якщо помітили підозрілі транспортні засоби або безпілотники поблизу військових об’єктів; виявили підозрілі предмети у громадських місцях.

У Міністерстві охорони здоров’я своєю чергою нагадали про необхідність дотримуватися правил, покликаних запобігти поширенню захворювання на COVID-19.

Так, зокрема, у святкові дні мешканці Хмельниччини мають пам’ятати про дотримання соціальної дистанції, обов’язково мати при собі захисні маски під час участі у заходах, користуватися засобами дезінфекції тощо.

Окрім того, необхідно дотримуватися рекомендацій, які надало Міністерство охорони здоров’я:

  • утриматися від відвідування будь-яких масових заходів у разі появи симптомів ГРВІ (кашель, нежить, біль у горлі, чхання, підвищення температури тіла) або COVID-19,
  • утриматись від відвідування заходів особам, які належать до групи ризику,
  • утриматися від відвідування місць масового скупчення людей, особливо в закритому приміщенні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook