Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому незабаром стартує прийом заявок на участь у Громадському бюджеті

Мешканці Хмельницької громади, які бажають взяти участь у розвитку громади та мають цікаві ідеї, з 10 вересня можуть подавати свої проєкти на конкурс «Бюджет участі». Ідеї, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть реалізовані за кошти бюджету громади у 2022 році. На це передбачається виділити 3 мільйони гривень. Обсяг коштів на реалізацію одного проєкту – до 150 тис. гривень. заявки прийматимуть до 29 вересня.

Тематика проєктів повинна бути спрямована на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду громади, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку.

Проєкти повинні бути інноваційними і прогресивними, а також обов’язково – загальнодоступними, – наголосили у Хмельницькій міській раді.

Після того, як прийом заявок буде завершено, подані проєкти будуть оцінені та виставлені на голосування, яке триватиме з 16 по 30 листопада 2021 року. Переможці будуть оголошені 8 грудня 2021 року.

Конкурс громадських проєктів проходитиме на електронній платформі E-DEM.UA.

Проєкти можуть подавати мешканці, які зареєстровані на території населеного пункту Хмельницької міської територіальної громади та яким на момент подання проєктів та/або голосування виповнилось 16 років.

Подання проєктів здійснюється автором проєкту в електронному вигляді через реєстрацію у електронній системі за допомогою системи BankID, електронного підпису. Також проєкти можна подати у паперовому вигляді до Управління адміністративних послуг (вул. Соборна, 16). Проєкт автор має подати особисто та мати з собою паспорт, який підтверджує реєстрацію на території населеного пункту Хмельницької міської територіальної громади.

Від одного автора може надходити не більше 2 проєктів. До проєкту обов’язково додається список осіб, які підтримали проєкт (не менше 50 осіб).

Голосування за проєкти здійснюється виключно через електронний сервіс після авторизації мешканця населеного пункту Хмельницької міської територіальної громади за допомогою системи BankID, електронного підпису.

З основними умовами та Положенням про бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) Хмельницької міської територіальної громади можна ознайомитись за посиланням.

За інформацією Хмельницької міської ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook