Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині посилять контроль за перевезенням вантажів

У Хмельницькій ОДА на спільній нараді за участі очільника області Сергія Гамалія, представників правоохоронних структур, дорожників, перевізників та власників кар’єрів обговорили питання посилення контролю за переміщення територією краю великогабаритних вантажів, аби не допустити псування дорожнього покриття на відремонтованих ділянках автошляхів.

Попри досягнуті раніше домовленості, на дорогах області працівники поліції продовжують фіксувати перевантажені автомобілі, з непомитими колесами, з кузовами без тентів тощо. Декілька таких випадків, зафіксованих на габаритно-вагових комплексах, продемонстрували під час наради. Крім того, як зазначили під час розмови, часто перевізники відверто ігнорують правила або намагаються об’їхати встановлені на дорогах системи зважування у русі, проїздять територією області у нічний час.

Так, протягом двох тижнів серпня було перевірено понад 80 вантажівок, з яких у 12 випадках виявили порушення правил у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, в тому числі 2 факти значного перевантаження, повідомили у поліції Хмельницької області.

Загалом же з початку року перевірено 4791 транспортний засіб та виявлено 370 фактів перевищення габаритно-вагових обмежень, складено стільки ж актів про порушення.

Нарахована плата за проїзд з перевищенням габаритно-вагових обмежень становить 37 293,75 євро, з них до державного бюджету спрямовано 272 338,25 грн, за фактами перевищення габаритно-вагових обмежень винесено 177 постанов про застосування адміністративно-господарських штрафів на суму 2 459 900 грн, з них до бюджету спрямовано 1 516 400 гривень, повідомили у Хмельницькій ОДА.

За словами голови ОДА, попри попередні запевнення, що кар’єри та компанії-перевізники працюватимуть з дотриманням законодавства, результати перевірок показують протилежне. Тож аби не допускати подібних порушень, які призводять до руйнування щойно відремонтованих доріг, у владі змушені будуть вживати жорстких заходів, попередив очільник області.

Якщо нас не чують, ми будемо посилювати контроль, що потягне за собою встановлені законодавством санкції, – прокоментував Сергій Гамалій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook