Новини
Бізнес

Бізнес Хмельниччини збільшив поголів’я свиней на чверть

Населення та агропідприємства Поділля за рік збільшили поголів’я свиней на 9,5% до 349,4 тисячі станом на 1 серпня. Причому приріст на 25,1% забезпечили саме агрофірми, в яких вже налічується 213,5 тисячі льох. Натомість населення скоротило їхню чисельність на 8,5% – до 135,9 тисячі на 1 серпня.

Свині – це єдина сільгосптварина, у вирощуванні якої в лідерах саме агробізнес. Причому левову частку свиней вирощують підприємства Хмельницького району – майже 170 тисяч.

Але загалом у тваринництві населення продовжує втримувати свої провідні позиції, не зважаючи на конкуренцію з боку підприємництва в галузі. Так, у господарствах населення утримується 73,3% загальної кількості великої рогатої худоби, у тому числі корів – 78,2%; овець і кіз – 75,2%.

Загалом на 1 серпня поточного року у господарствах усіх категорій налічувалося 232,3 тисячі голів великої рогатої худоби, в тому числі 123,9 тисячі корів; овець та кіз – 42,3 тисячі, птиці свійської – 6,5 мільйона голів, Кількість великої рогатої худоби в порівнянні до торішнього 1 серпня зменшилась на 0,2%, (корів – на 1%), птиці – на 12,9%. На противагу –  овець та кіз на Поділлі побільшало на 24,4%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Саме агробізнес Хмельницького району веде перед й у вирощуванні великої рогатої худоби: майже 60 відсотків всього поголів’я, що утримують сільгосппідприємства, й за поголів’ям корів – теж близько 60%.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook