Новини
Інфраструктура

Майже 900 порушень правил паркування зафіксували у Хмельницькому

Протягом півтора місяця на вулицях обласного центру працювали двоє інспекторів, які фіксували порушення водіями правил паркування. За цей час, як і було обіцяно, нікого не оштрафували, лише проводили роз’яснювальну роботу. Загалом на вулицях міста інспектори побачили 867 випадків порушення правил. Проте, зважаючи на обмежену кількість працівників інспекції, кількість неправильно припаркованих автомобілів можна сміливо множити. на 2, а то й на 5.

Про перші результати роботи паркувальної інспекції повідомив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук. Також розповів про те, що з майже 900 водіїв-порушників, троє проявили свідомість та виявили бажання заплатили штраф за неправильно припарковані авто.

Натомість незадоволені роботою паркувальних інспекторів водії одного дня замалювали знак, що забороняє стоянку, на одній з вулиць у центрі міста.

Показав також заступник міського голови типові для Хмельницького порушення правил паркування, які найчастіше можна побачити у перевантаженому транспортом центрі.

Загалом, паркування впритул до пішохідних переходів – схоже, одне з найпоширеніших порушень правил у місті. Хмельничани час від часу фіксують такі випадки в різних мікрорайонах міста, навіть там, де проблем знайти місце для паркування нібито немає.

Часто на допомогу паркувальним інспекторам приходять патрульні, які “відганяють” водіїв від переходів.

Починаючи із завтрашнього дня, 1 вересня, для водіїв-порушників попередження та профілактичні бесіди залишаться в минулому, оскільки паркувальні інспектори почнуть оформляти документи про адмінпорушення. Проте, як зазначив Микола Ваврищук, головна мета інспекції – не штраф, а наведення ладу на дорогах і тротуарах. Також він додав, що попри складну ситуацію з паркомісцями у місті, за бажання, завжди можна знайти місце для парковки без порушень.

В межах 5-7 хвилин пішого ходу я завжди знаходжу місце для паркування свого автомобіля в центрі міста, – написав у коментарях посадовець.

Також анонсував Микола Ваврищук будівництво у центрі міста багаторівневого паркінгу, проте не уточнив, де саме воно відбувається.

P.S. Зразу відповідаю на питання про те, коли будуть будуватися багаторівневі паркінги: один вже в процесі будівництва (центральна частина міста).

Проте хмельничани в ефективність паркінгів мало вірять:

Зміст тих багаторівневих паркінгів? Біля театру Кут половина вільного паркінгу, але запаркована вся дорога/тротуари!

Бачити запарковані вулиці поблизу порожніх/напівпорожніх паркінгів будемо напевно ще довго!

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook