Новини
Інфраструктура

Обіцяний потяг від Шепетівки до Кам’янця запустять до кінця тижня

Приміський поїзд, що має курсувати за маршрутом «Шепетівка – Кам’янець-Подільський» і назад, обіцяли випустити на маршрут вчора, 30 серпня. Потяг дійсно прибув із Шепетівки до Хмельницького в середині дня. Проте пасажирами у ньому були представники влади, депутати, голови ОТГ та журналісти. Пасажирам же доведеться ще зачекати, перші ніж скористатися “рейковим автобусом”. Деяких змін зазнала і система курсування потягу між містами. А обіцяні 4 години в дорозі перетворилися на майже 8.

Потяг, який з’єднуватиме Шепетівку та Кам’янець-Подільський, вчора вперше став на колію після 2-місячного ремонту. Відтепер щодня, крім суботи та неділі, між містами Хмельниччини курсуватиме так званий рейковий автобус. Вчорашня поїздка з особливими пасажирами була тестовою. Також потяг перевірили на безпеку.

Завдяки перемовинам, які ми провели з керівництвом Південно-Західної залізниці, вдалося підписати меморандум, завдяки якому з’явиться потяг, котрий дуже потрібен всім громадам. Меморандум підписували 14 голів ОТГ. До нас дуже було багато звернень, в зв’язку з тим, що потяг «Хмельницький – Ларга» перестав курсувати, – прокоментував голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

Потяг розрахований на 222 пасажирів. За словами директора Південно-Західної залізниці Артема Мироновича, за попередніми розрахунками він зможе забезпечити перевезення всього пасажиропотоку з Шепетівки до станції Кам’янця-Подільського.

Вік Шепетівки до Кам’янця і назад – з пересадками

Спочатку пасажири сідатимуть у поїзд №6371 «Шепетівка – Хмельницький», який вирушатиме з Шепетівки о 04:03 та прибуватиме на головний вокзал Хмельницького о 08:00. Там пасажири пересідатимуть у поїзд №6381 «Хмельницький – Кам’янець-Подільський», який рушатиме в путь о 08.20. До Кам’янця-Подільського прибуватиме об 11:34.

У зворотному напрямку поїзд №6382 «Кам’янець-Подільський – Хмельницький» відправляється з Кам’янця о 14:00 та прибуває до Хмельницького о 17:10. Там пасажири, яким потрібно їхати далі,  пересідатимуть на потяг №6372 «Хмельницький – Шепетівка», який рушатиме о 17:24 та прибуватиме до Шепетівки о 21:27.

Вартість поїздки новим потягом залежатиме від пункту призначення. Мінімальна ціна квитка – 15 гривень. Поїздка від Кам’янця до Шепетівки коштуватиме 102 гривні. Запустити потяг на лінію планують до кінця цього тижня.

7 зупинок за 7 з половиною годин

Новий потяг обладнаний вентиляцією, опаленням та системою сповіщення, що підвищує безпеку під час руху. В один бік рейковий автобус їхатиме 7,5 години та матиме поки що 7 зупинок. Максимальна швидкість, яку може розвивати потяг – 100 кілометрів на годину.

У соцмережах вже встигли поширити інформацію про зупинки, які робитиме потяг на шляху між північчю та півднем області.

До запуску приміського потягу доклали руку посадовці та народні депутати, адже внутрішньо-обласне сполучення для регіонів важливе в туристичній та освітній галузі, а також буде зручним для людей, які їздять на роботу в інші міста області.

Така логістика наряду з відремонтованими автомобільними дорогами буде значно сприяти розвитку громад. Ми зможемо працювати над залученням туристів, які зможуть їхати до Хмельницького, пересідати на цей потяг і приїжджати у Кам’янець-Подільський, – прокоментував міський голова Кам’янця Михайло Посітко.

Також на своїй сторінці у Фейсбук очільник міста додав, що такий проєкт став можливим завдяки домовленості про зменшення податку на землю, який сплачує АТ “Укрзалізниця” на шляху його прямування. Такий перерозподіл коштів дозволив відремонтувати потяг, що перебував кілька років без ремонту.

Відео: Перший Подільський

Люди кажуть: “Незручний і неефективний

Кам’янчани у коментарях до допису міського голови розділилися у своїх думках з приводу нового залізничного маршруту. Одні тішаться більш зручному та відносно дешевому виду транспорту, інші ж нарікають, бо залишилися сполучення до Ларги, яке припинилося під час карантину та так більше і не відновилося. Також відзначають кам’янчани незручний для них розклад руху потяга, який не дозволить скористатися ним за призначенням.  

Зокрема, люди пишуть таке:

Чи означає це, що до Ларги, тобто до дач кам’янчан у Великій Слободі, потяг більше курсувати не буде, чи це додатковий маршрут?

Важливим і дійсно потрібним рішенням було б відновити сполучення до Ларги, тому що безліч селян, дачників, туристів, рибалок, студентів залишилися без зручного транспорту. Натомість маємо потяг до Шепетівки, куди напевно що не кожному другому кам’янчанину потрібно їхати мало не що дня. Дякуємо за медвежу послугу.

Якщо є два склади, то може б запустили їх паралельно? Тобто, щоб вранці їхав ще й з Кам’янця на Шепетівку, а ввечері повертався в Кам’янець. Це був би набагато доречніший графік для ділянки Гречани – Кам’янець-Подільський.

Рух потяга хіба що буде ефективним в напрямку Шепетівка – Хмельницький і навпаки, тому що графік руху з Хмельницького до Кам’янця-Подільського і навпаки малоефективний, ні на роботу в цей час не поїдеш, ні в лікарню чи якусь обласну установу, ні навіть на ринок (((

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook