Новини
Суспільство

Понад половина родин Хмельниччини вважають себе бідними

Більш ніж половина сімей Поділля вважають себе бідними; 41% родин, хоча бідними не почуваються, але й до середнього класу віднести себе не змогли. Тільки дві сім’ї зі ста асоціювали свою родину з представниками середнього класу. Причому ніхто з опитаних заможним себе не вважав.

Такими виявилися результати опитування, проведеного органами державної статистики серед домогосподарств, які беруть участь у вибірковому обстеженні умов життя щодо якості добробуту та рівня достатності їхніх доходів.

57% домогосподарств області, оцінюючи рівень своїх доходів, повідомили, що протягом останнього року коштів їм було достатньо, але робити заощадження не вдавалося. Постійно відмовляли собі в найнеобхіднішому, крім харчування, 37% домогосподарств. Також виявилося, що одній родині зі ста взагалі не вдавалося забезпечити навіть достатнє харчування. Відкладати кошти могли собі дозволити лише шість родин із ста.

Понад 43% домогосподарств краю не відчули будь-яких змін свого матеріального стану протягом 2020 року. В кожному другому домогосподарстві добробут погіршився, і лише в восьми домогосподарствах із ста відмітили деяке покращення рівня свого життя.

Оцінка домогосподарствами економічних очікувань стосовно перспектив свого матеріального стану у наступні 12 місяців продемонструвала, що думки краян розділилися майже навпіл: не сподіваються на будь-які зміни 47% домогосподарств, 50% домогосподарств очікує подальшого погіршення. Водночас у 3% домогосподарств області сподіваються на покращення свого матеріального стану, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області про результати дослідження.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook