Новини
Екологія

На Хмельниччині за місяць викрили 80 порушень природоохоронного законодавства

Державні інспектори рибоохоронного патруля протягом серпня провели 38 рейдів, під час яких виявили 80 порушень, з них 23 – грубі. На порушників склали загалом 47 протоколів та 10 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна. Крім того, вилучили 42 заборонені знаряддя лову.

Як повідомили у пресслужбі Хмельницького рибоохоронного патруля, найбільше протоколів (36) склали за порушення правил рибальства, 6 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів, 5 – за виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь лову.

Оштрафували порушників за цей період на 3 094 гривні, при цьому збитки, завдані рибному господарству, майже в шість разів більші – 17 518,5 грн, – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Для притягнення порушників до відповідальності у суди передано 19 адміністративних справ.

Також у рибоохоронному патрулі розповіли про деякі випадки порушень, які зафіксували протягом серпня.

Так, зокрема, на річці Горинь у Нетішині патрульні виявили чоловіка, який ловив раків в той час, коли на це діяла заборона. Порушник встиг витягнути з води 58 членистоногих, завдавши збитків довкіллю на 1 479 грн.

Ще одного любителя раків, який рибалив з бриднем, того ж дня зустріли патрульні на річці Хомора у Полонному. В цьому випадку улов був майже втричі більший – 163 раки. Завдано збитків у розмірі 4 156 грн 50 коп.

Оскільки в цьому випадку містилися ознаки кримінального правопорушення, працівниками правоохоронних органів було внесено відомості до ЄРДР. За фактом події відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 ККУ,повідомили у рибоохоронному патрулі.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook