Новини
Події

На І Хмельницькому кінофестивалі чотири нагороди розділили між трьома фільмами (ФОТО, ВІДЕО)

Офіційне закриття І Хмельницького кінофестивалю відбулося учора, 12 вересня, у приміщенні обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Старицького. Протягом трьох днів мешканці чотирьох міст Хмельниччини мали можливість не лише переглянути конкурсні стрічки, а й, обрати ту, яку вважали найкращою. Саме вона в результаті отримала головний приз фестивалю. Переможців у номінаціях обирало професійне журі.

Нагадаємо, відкривали кінофестиваль, який цього року вперше проходив на Хмельниччині, 10 вересня у Старій фортеці Кам’янця-Подільського. Саме там вперше простелили червону доріжку, і там оголосили конкурсну програму та дали офіційний старт знаковій для області події.

У Хмельницькому також була своя червона доріжка – під час закриття кінофестивалю. І хмельничани, які проходили недільного вечора повз театр, мали можливість на власні очі побачити, як це відбувається.

Всього на участь у фестивалі претендували 170 стрічок, з яких зрештою обрали 30. Визначали переможців у трьох номінаціях:

  • повнометражний фільм (приз – 30 000 гривень)
  • короткометражний фільм (приз – 15 000 гривень)
  • фільми, зняті у Хмельницькій області (приз – 10 000 гривень)

А от кому дістанеться головний приз кінофестивалю – Гран-прі та 50 000 гривень, вирішували глядачі.

Зрештою, вийшло так, що рішення глядачів та журі співпали, і короткометражна стрічка “Сумні портрети” режисера Віталія Кікотя отримала і приз від журі, і Гран-прі від глядачів.

Перемогу в номінації “Повнометражний фільм” присудили стрічці “Сіль з Бонневілю” режисера Семена Мозгового.

Кращим фільмом, знятим на Хмельниччині, став “Залиште полиці пустими для нас” режисера Дмитра Мілієнка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook