Новини
Суспільство

“Парку більше немає!”: хмельничани зчинили ґвалт навколо мандрівного атракціону з динозаврами

Поки частина мешканців Хмельницького очікують відкриття нової розважальної локації на території дендропарку, місцевий активіст опублікував на своїй сторінці емоційний допис, в якому заявив, що заради облаштування атракціону з фігурами динозаврів у хмельничан, не багато не мало, вкрали цілий величезний парк, який займає площу у 30,5 гектара. У коментарях під дописом знайшлося трохи людей, які також вважають, що парку динозаврів у дендропарку не місце. Проте більшість таки вважають ідею цікавою та планують динопарк відвідати.

Монтувати атракціон з динозаврами у міському дендропарку почали минулого тижня. Відтоді мало не щодня у соцмережах викладають фото та відео з частинами доісторичних створінь, які чекають своєї черги на монтаж, поки робітники облаштовують майбутню територію парку. Зокрема, встановлюють паркан по периметру. Для чого потрібен паркан, навчені досвідом хмельничани розуміють. Варто лише почитати одні з перших коментарів до новини, в яких йшлося про те, що “головне, щоб місцеві динозаври на тих динозаврів не вилазили фоткатися” та згадати історії з копією Ейфелевою вежею у центрі Хмельницького.

Пристрасті навколо динозаврів

А от декому паркан та місце розташування майбутньої розважальної локації не дає спокою. Хмельничанин Андрій Попик, до прикладу, на своїй сторінці у Фейсбук написав такий емоційний допис:

Парку більше немає! Пам’ятаєте дендропарк в Хмельницькому? Мій прадід докладався, до його створення. Ота велика зелена галявина, на якій вранці збирались люди на йогу, а вдень відпочивали сотні хмельничан, діти ганяли м’яча, грали в бадмінтон, кидали летючі тарілки… Забудьте. Тепер цього всього немає. Територію огороджують парканом, і там буде платний парк динозаврів, за 100 грн входу. Кажуть є дозвіл від Симчишина, і спокійно монтують огорожу. З прийдешнім днем міста усіх! Міста, в якому для нас все менше і менше вільного громадського простору…

Та виклав фото з місця, яке незабаром буде обгороджене парканом, за яким ховатимуться динозаври.

Читаючи допис, можна уявити собі дійсно страшну картину: дендропарк обнесений суцільним парканом, навколо якого блукають сумні містяни, в яких забрали місце для відпочинку, на території вирубали половину дерев та розпочали капітальне будівництво. Проте, як розповідають хмельничани, які прогулювалися дендропарком не далі, як у неділю, попри монтажні роботи, парк живе своїм життям, доріжка прокладені, світло проведене, на галявині достатньо місця для відпочинку (нарахували близько двох десятків точок, де відпочивали та пікнікували хмельничани), є розваги для дітей (спортивні локації та аніматори) тощо.

А от для того, щоб знайти майбутній атракціон (який, за словами хмельничан, які підійшли досить близько, щоб оцінити масштаби, займає досить невелику територію), довелося добряче пройтися вглиб дендропарку. Та й на фото видно, що майбутня локація розташована аж ніяк не посеред галявині, а на її краю. Проте через ракурси зйомки важко оцінити, скільки насправді території займає динопарк у порівнянні з рештою рекреаційної зони.

Тим часом, як зазначає в коментарях пан Андрій, у хмельничан динозаври “вкрали серце парку”.

До слова, парк динозаврів до Хмельницького прибув ненадовго. За попередньою інформацією, він залишатиметься тут два місяці. Якщо буде попит та цікавість у хмельничан, затримається довше. Але в жодному випадку він не стоятиме тут вічно. Адже, як розповіли робітники, які займають монтажем фігур динозаврів, яких має бути близько двох десятків, раніше цей атракціон розважав відпочивальників у Затоці. Але оскільки пляжний сезон завершується, його вирішили перемістити туди, де знайдеться більше охочих його відвідати.

Скільки коштуватиме така розвага, наразі невідомо. У Вінниці, кажуть, візит до динопарку коштує 150 гривень для дорослого, 100 – для дитини, проте парк там набагато більший ніж той, який буде у нас. Тож і ціни, відповідно, можуть бути менші. Відкрити його, за попередньою інформацією, планують до дня міста.

Вкрали парк і вкрали осінь…

Реакції містян під дописом про вкрадений парк досить різноманітні:

Членам клубу динозавролюбів буде знижка.

Ну так це ясно було зразу, коли почали динозаврів привозити…ніхто нічого безкоштовно показувати не буде) ну..за те тепер можна пограти в бадмбинтон з динозаврами)

Чому тема що нема парку, якщо монтують на галявині? Є інформація що зрізали хоч одне дерево?

Бо територія тепер огороджена парканом, і парку для вас немає

Andriy Popyk чого це неподобство? Ми з сином із задоволенням відвідаємо цей парк. Чи ви гадаєте, що його треба було монтувати в якомусь полі?

Ми з донькою з задоволенням відвідуємо кав’ярні, але чи значить це, що Майдан Незалежності треба забудувати кав’ярнями?

Може вони ненадовго ? Як лунапарк. Бо ж перед цим заробляли тугріки десь на морях… До речі, на острові серед річки вони б виглядали доречніше))

Ну тобто осінь, як мінімум у нас вкрадуть?

я проти взагалі щоб такі великі тимчасові споруди як лунапарки, цирк, парк динозаврів, тощо знаходилися серед міста. Парк Чекмана, після від’їзду таких “зрєліщ”, виглядав сумно. Он на Західно Окружній купа місця в полі – велкам їм туди.

Ви поїдете зі своєю дитиною в поле?

Взагалі дуже комерційний проект. На початку літа в Києві на гідропарку кілометрові черги були

Можна було іншу локацію обрати справді, все одно б було успішно

Блін, тре було біля смітника робити той парк.. ну типу вот чого вони насправді всі вимерли)) ой, не те місце вони вибрали, ой не те.

А так раділи тим динозаврам! А воно он як виявилося…

Шкода!!! Такий гарний парк був!!! Невже не вистачає Динопарків в Україні?!

Якщо тимчасово, то нехай побуде трішки для різноманіття. Як не крути, але дітям цікаво. А от що вони залишать після себе це вже питання. І чи повернуть вони стан ділянки в такий же як і був

Логічно… Спочатку дитя завести в Динопарк, бо ж цікаво, а потім дитя набігаєттся, зголодніє і та-дааам МакДональдс… Там часом не одна людина то всьо мутить?

А поки одні хмельничани продовжують дискутувати, інші продовжують ділитися світлинами з динозаврами.

І чекають відкриття.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook