Новини
Інфраструктура

За місяць у Хмельницькому можуть запустити нові автобусні маршрути

Мешканці Ружичної та Лезневого вже цього року можуть нарешті дочекатися покращення ситуації з транспортним сполученням мікрорайонів з рештою міста. Партію нових автобусів місткістю 22-23 посадкових місця планує придбати найближчим часом комунальне підприємство “Електротранс”. Коштуватиме новий транспорт бюджету близько 20 мільйонів гривень.

Про поповнення комунального автобусного парку міста розповів заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук. За словами посадовця, для міста мають намір придбати вісім середньогабаритних автобусів, за допомогою яких зможуть покращити транспортне перевезення у два мікрорайони міста – Ружичну та Лезневе.

Фактично вже запущена тендерна процедура на визначення банківської установи, яка буде надавати лізингові послуги. Часові рамки залежать від цього тендеру. Якщо він у вересні закінчиться, тоді, ймовірно, у жовтні автобуси будуть уже на «Електротрансі» і ми будемо їх запускати по маршрутах, – розповів Микола Ваврищук.

Орієнтовна вартість одного автобуса – трохи більше ніж 2 мільйони гривень. Попередньо йшлося про те, що курсуватимуть вони за такими маршрутами:

  • №4 «Ружична – вулиця Староміська»: вул. Глушенкова, вул. Кам’янецька, вул. Подільська, вул. Соборна, вул. Староміська, вул. Кам’янецька, вул. Глушенкова.
  • №5 «Лезневе – вулиця Староміська»: Вінницьке шосе, вул. Вінницька, проспект Миру, вул. С. Бандери, вул. Кам’янецька, вул. Подільська, вул. Соборна, вул. Староміська, вул. Кам’янецька, вул. С. Бандери, проспект Миру, вул. Вінницька, Вінницьке шосе.

Нові маршрути мають затвердити через виконком. Тимчасовим перевізником, до проведення конкурсу, буде призначено КП «Електротранс».

Відео: МТРК Місто

Крім того, для покращення транспортного сполучення у Хмельницькому влада запланувала придбати для «Електротрансу» 50 нових низькопідлогових тролейбусів. Загалом модернізація тролейбусного парку (включаючи обладнання, покращення контактної мережі та тягових підстанцій, модернізацію депо та встановлення додаткового освітлення зупинок) може обійтися у 13,5 мільйонів євро кредитних коштів. Можливість надання кредиту під гарантію міста розглядають у ЄБРР. У випадку прийняття позитивного рішення, надаватиметься він двома траншами. Суми та умови надання кредиту визначатимуть за результатами перед-проєктного аналізу.

Читайте також: У хмельницьких тролейбусах замінюють валідатори

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook