Новини
Новини від читача

У парилках хмельницької комунальної лазні №1 відвідувачі можуть травмуватися

Парилки хмельницької комунальної лазні №1, розташованої на вулиці Івана Франка, подекуди можуть бути небезпечними для відвідувачів. Все через те, що дерев’яні дошки там час від часу прогнивають через значну вологість.

На початку 2020 року деревина розтріскувалася під відвідувачами чоловічої сауни на першому поверсі. Нині ж інцидент стався у жіночій парилці. Про це повідомила одна з хмельничанок, яка відвідує лазню.

Дошки на другому ярусі парилки виглядали пошкодженими та прогиналися під вагою відвідувачок. Перед тим, як піти в роздягальню, знову зайшла попаритися. Коли підіймалася нагору, тримаючись за поручні збоку, під ногою тріснула дошка. Я не провалилася в отвір, бо встигла швидко згрупувалася, оскільки вмію це робити. На сходинках утворилося невелике провалля з нерівними й гострими краями. Якби туди потрапила нога, були би сильні ушкодження. Можливо, з кровотечею. А враховуючи, що це був другий ярус, міг бути й перелом, – розповідає відвідувачка.

За її словами, вона би не надавала розголосу цьому інциденту, якби не знала про інші подібні випадки у чоловічому відділенні. У січні 2020 року в сауні на першому поверсі під чоловіком тріснуло сидіння. Йому вдалося  вчасно відскочити й не потрапити у пастку. Згодом з’ясувалося, що днем раніше у парилці дошки таки розламалися під іншим відвідувачем, і він впав. Про це хмельничанин написав у фейсбуці.

Після інцидентів ярус із зіпсованою деревиною у парилці, за словами завідувачки лазні Алли Швець,  одразу ж замінили на інше, міцніше, дерев’яне покриття з хвойних порід. Роботи виконали за кошти комунального підприємства «Чайка», у складі  якого і перебуває лазня. Ремонт тоді вартував 1000 гривень.

До речі, до реконструкції лазні принаймні у парилках були бетонні яруси, які зверху накривали дошками. Але бетон демонтували, пояснивши: приміщення розташоване впритул до залізничних колій. Саме тому нібито при ремонті і позбувалися важких конструкцій, віддаючи перевагу легким.

Знаю, що у чоловічому відділенні другого поверху яруси лишили бетонними. Навіщо вибили цемент в інших парилках – для мене загадка. Дуже цікаво, хто саме приймав таке рішення. Власне, варто було б зафіксувати одразу ж цю подію офіційно. Я ж розгубилася і лише повідомила одну з працівниць. Вона обіцяла переказати своєму керівництву. Сподіваюся, що ті, від кого залежить утримання приміщення в належному стані, подбають про заміну й інших розхитаних дошок. Інакше це може закінчитися величезною халепою. Особливо якщо історія стосуватиметься когось з більшою, ніж у мене, вагою. І надто, якщо людина провалиться на четвертому чи на п’ятому ярусі, – переконана відвідувачка лазні.

Про всі подібні випадки варто залишати повідомлення у книзі скарг, а у разі травмування клієнти лазні можуть вимагати також компенсації фінансових витрат та навіть моральної шкоди, радять юристи. Для цього при зверненні до лікарні потрібно обов’язково в історії хвороби зафіксувати місце, де сталося  травмування.

Виписку з лікарні про те, що травмування відбулося саме у лазні, а лікування потребує фінансових витрат, потерпілий може долучити до заяви на ім’я власника закладу. У цьому випадку – до міської ради. Якщо ж лікування було цілком безкоштовним, можна вимагати й відшкодування моральної шкоди. У такому разі справу доведеться, ймовірно, вирішувати у суді, – коментує юристка Руслана Матущак.

Нагадаємо, після капітального ремонту, на який витратили близько 4 мільйонів гривень з міського бюджету, комунальна лазня №1 працює менше п’яти років.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook