Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому утеплюють та розфарбовують багатоквартирний будинок

Завдяки спільним зусиллям мешканців понад 200 квартир та програмі “Енергодім” один з будинків в обласному центрі стане теплішим та виділятиметься з-поміж сусідніх яскравим забарвленням. Роботи почали минулого року, і виконують їх у 5 етапів.

Енергомодернізацію 9-поверхового будинку, в якому 7 під’їздів та 216 квартир, виконують на вул. Франка, 55.

Мешканці створили ОСББ і взяли кредит за програмою «Енергодім». З міського бюджету ми таким ОСББ відшкодовуємо повністю всі відсотки по кредиту і 10% самого тіла кредиту. Самим мешканцям залишається сплатити всього 20% вартості енергомодернізації, – розповів на своїх сторінках у соцмережах міський голова Олександр Симчишин.

У 2020 році в будинку встановили індивідуальні теплові пункти, що дозволило мешканцям взимку зекономити на опаленні квартир до 30% коштів. У поточному році замінили вікна в місцях загального користування, частково замінили батареї. Наразі утеплюють та заразом фарбують в яскраві кольори фасад будинку.

Як зазначив Хмельницький міський голова, за останні роки у сфері енергоефективності в місті реалізували 76 великих проєктів на 715 мільйонів гривень:

Зокрема, повністю термомодернізовані майже 40 будівель бюджетних установ, майже 30 багатоповерхових будинків, плюс ще понад 100 багатоповерхових будинків участь взяли в різних програмах з енергоефективності.

В яку суму обійшлася термомодернізація будинку на Франка міський голова не уточнив.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook