Новини
Інфраструктура

Мешканці Кам’янця систематично засмічують каналізацію непотребом

Працівникам міського комунального підприємства вривається терпець боротися з недбалими “господинями” та “господарями”, через яких їхні сусіди регулярно мають клопіт з підтопленням квартир, брудом та смородом. А комунальниками доводиться десятки разів виїжджати на виклики, аби ліквідовувати проблеми.

Днями на Фейсбук-сторінці міського комунального підприємства “Міськтепловоденергія” з’явився іронічно-розпачливий допис про те, як минув один робочий день у його працівників.

Вихідний день. Хазяйка з будинку по вул. Героїв Небесної сотні, 38 заходилась поратись по господарству і викинула в унітаз помідори. Овочі застрягли в каналізації – почало топити перший поверх. Довелося викликати аварійну службу КП “Міськтепловоденергія”. Цього разу наші найкращі лицарі чистої води врятували мешканців ГНС, 38 від потопу, але це до наступного такого разу. Не хочеться моралізувати дорослих людей, але весь дім сидить без води і в багнюці, бо ніяк не прокинеться сумління у деяких “господинь”.

У комунальників також додали, що протягом лише одного цього дня аварійна бригада виїздила на виклики через забиті каналізації 14 разів, використавши при цьому весь ліміт бензину на 2 дні.

Припиняйте кидати в унітаз різний непотріб з квартир, бо і люди, і техніка вже виробили на сьогодні свій ресурс, – попередили мешканців міста у комунальному підприємстві.

Чи дослухаються кам’янчани до закликів комунальників – невідомо, оскільки подібні дописи на сторінці КП з’являються вже не вперше, а отже, частина містян, схоже, таки не чують звернених до них прохань.

Звісно, подібні ситуації виникають не лише у Кам’янці, а й, схоже, в будь-якому місті, де є каналізація, але немає в людей розуміння, що не все, що треба викинути, варто скидати в унітаз. У Хмельницькому, до прикладу, минулого року у комунальному підприємстві “Хмельницькводоканал” у червні розповіли, що від початку карантину (тобто з березня місяця) було ліквідовано 231 засмічення каналізації.

Цифра наче й невелика, проте подібні дії призводять до вкрай негативних наслідків не лише для надійної та безперебійної системи водовідведення, а й для екології міста в цілому. На їх усунення витрачається чимало часу та матеріальних ресурсів, – повідомили тоді хмельницькі комунальники.

Та нагадали тим, хто забув, і розповіли тим, хто не знав, що саме не можна зливати у каналізацію:

  • жири;
  • будівельне сміття;
  • засоби контрацепції;
  • залишки їжі;
  • лікарські препарати;
  • кислоти;
  • фарби;
  • крупи та бобові (квасоля, горох тощо);
  • засоби гігієни (ватні палички, підгузки, прокладки тощо);
  • борошно та вироби з нього;
  • побутові предмети тощо.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook