Новини
Увага!

У Хмельницькому внесуть зміни в організацію дорожнього руху в центрі міста

На частині вулиці Пушкіна рух буде двостороннім, на вулиці Толстого додадуть ще одну смугу, на цю ж вулицю дозволять повертати транспорту з вулиці Грушевського. Крім того, змінять режим світлофорного регулювання на двох перехрестях. У департаменті інфраструктури міста зазначили: такі зміни мають покращити умови та безпеку дорожнього руху. Проте хмельничани у це поки що мало вірять.

Про те, що вулиця Пушкіна “вже двостороння” у водійській спільноті Хмельницького писали ще у п’ятницю. Цю інформацію офіційно (наскільки це можливо у соцмережах) підтвердили у Департаменті інфраструктури міста.

Отож, на водіїв у центрі Хмельницького найближчим часом чекають такі зміни на дорогах:

  • на вулиці Пушкіна (від Героїв Майдану до Грушевського) рух – двосторонній;
  • на вулиці Толстого (від Грушевського до в’їзду у військову частину) буде четверта смуга руху;
  • з вулиці Грушевського на вулицю Толстого в напрямку мікрорайону Дубове дозволено буде повертати ліворуч з двох смуг;
  • на перехрестях вулиці Грушевського з вулицями Толстого та Пушкіна змінять режим світлофорного регулювання.

Такі зміни мають посприяти розвантаженню вулиць Героїв Майдану, Свободи, Європейської та Грушевського. Крім того, очікується, що сполучення центру міста з мікрорайоном Дубове таким чином покращиться. Принаймні, на це сподіваються у Департаменті інфраструктури.

На ділянках вулиць, де в організацію руху внесли корективи, дорожники наносять розмітку, монтують додаткові світлофори та встановлюють дорожні знаки. Водіям же радять бути пильними, рухаючись вулицями, дорожній рух на яких наразі змінено.

Судячи з коментарів, хмельничани не вірять в те, що подібні зміни суттєво вплинуть на ситуацію. Зокрема, пишуть таке:

А змінити режим роботи світлофора з вулиці Героїв Майдану на вул.Свободи не пробували? Чи всіх влаштовують затори? Повернути ліворуч практично неможливо поки не пройдуть пішоходи. Можна зробити невелику затримку зеленого для повороту.

А треба було лише оптимізувати роботу переїзду на Толстого. Чогось в Європі переїзд закривається і потяг за пів хвилини їде. А в нас…

Відкрийте старий залізничний переїзд Старокостянтинівське шосе – вул. Толстого.

Після цих змін наскільки реально буде виконати лівий поворот з Пушкіна на Свободи? Чи не буде суттєвого затору на Пушкіна через це?

Потрібен тунель під переїздом по Франка. Те, про що йдеться у пості особливо нічого не змінить, окрім того, що розвантажить Європейську.

Дороги не розширюють, а збільшують кількість смуг або напрямок руху. Це мало що допоможе.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook