Новини
Офіційно

Мешканці Хмельниччини отримали понад 100 тисяч безплатних адмінпослуг

Від початку року у центрах обслуговування платників та відділеннях державних податкових інспекцій Хмельницької області за зверненнями платників надано понад 105,8 тисячі адміністративних послуг.

Найактуальнішими запитами серед відвідувачів ЦОПів у цей період стали отримання карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (наразі їх видано 41 тисячу) та відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (їх видано 25 тисяч).

Популярними залишаються також:

  • реєстрація платників єдиного податку – майже 10 тисяч
  • надання витягу з реєстру платників єдиного податку – 9,7 тисячі
  • реєстрація книг обліку розрахункових операцій – зареєстровано понад 4 тисячі книг,
  • видача ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – видано понад 3 тисячі ліцензій тощо.

Всі адміністративні та інші послуги надаються відповідно до вимог технологічних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці Державної податкової служби. Ця інформація, а саме стандарти надання кожної послуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС,нагадують у податківців.

Також увагу подолян звертають на те, що для отримання адміністративних та інших послуг рекомендується використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема, Електронний кабінет платника податків (cabinet.tax.gov.ua).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook