Новини
Кримінал

У Кам’янці затримали двох громадян, які займалися вимаганням

Протягом 5 місяців двоє кам’янчан вимагали у місцевого мешканця повернення неіснуючого боргу, до якого згодом додали ще й “штраф” за невчасне виконання їхніх вимог. Обох вимагачів затримали. У разі доведення вини їм загрожує до 7 років ув’язнення.

Як встановило слідство, двоє мешканців Кам’янця, тривалий час безпідставно вимагаючи повернення 20 тисяч гривень, вдавалися до погроз фізичною розправою та психологічного тиску. Крім того, завдали майнових збитків, пошкодивши автомобіль батька потерпілого: пробили шини, розбили вікна, облили зеленкою та залишили поруч коктейль “Молотова”. Попри це, кам’янчанин довгий час не піддавався не погрози, тож зрештою до суми “боргу” рекетири додали ще 6 тисяч – за невиконання їхніх “вимог”.

Вимагачів затримали після того, як потерпілий перерахував на банківську картку одного з них обумовлену суму. У затриманні брали участь працівники поліції та прокуратури, а також бійці спецпідрозділу КОРД.

Питання щодо обрання запобіжного захисту у вигляді тримання під вартою фігурантам справи, яким вже оголошено про підозру, вирішується. Їм загрожує ув’язнення строком від 3 до 7 років.

За інформацією Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, 48-річний потерпілий є батьком одного зі співробітників батальйону патрульної поліції спеціального призначення «Миротворець».

За інформацією Хмельницької обласної прокуратури

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook