Новини
Суспільство

Гуртожиток горів, студенти матюкались – хмельничан шокував стиль спілкування молоді (ВІДЕО)

Пожежа у гуртожитку політехнічного коледжу, яка сталася позаминулого вечора, вразила хмельничан не стільки самим своїм фактом (оскільки займання оперативно загасили силами працівників навчального закладу), скільки коментарями студентів (особливо одного з них), що майже суцільно складалися з нецензурної лексики. Відео виявилося настільки резонансним, що на нього відреагували в адміністрації вишу.

Надзвичайна ситуація, яка призвела до тимчасової евакуації мешканців гуртожитку Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький політехнічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка», сталася у понеділок, близько 10 години вечора. За словами студентів, виникла вона в одній з кімнат на третьому поверсі, за уточненням рятувальників – причиною стало, ймовірно, коротке замикання електромережі.

Кілька десятків мешканців гуртожитку пізнього вечора опинилися на вулиці, в очікуванні, поки небезпеку усунуть. І один з них, очевидно, вирішив спробувати себе у ролі блогера та почав на телефон фіксувати та коментувати все, що відбувається. Причому зробив це настільки “ефектно”, що викликав бурю емоцій у хмельничан, яким судилося побачити, а особливо – почути – його репортаж.

Коротко – протягом 25 секунд автор відео промовив приблизно 30 слів. З них лише 8 – цензурні, решта – ні. Користувачі соцмереж, яким довелося все це слухати (бо дивитися там, власне, нема на що) теж не змогли стриматися і накидали у коментарях на адресу юного “блогера-початківця” чимало неприємних слів.

Цензуроване відео виглядає та звучить так:

Відео в оригіналі можна послухати за посиланням.

Умовно коментарі можна розділити на три категорії. Більшість – обурені тим, що молодь не вміє розмовляти інакше, ніж матюками. Меншість – захищає автора відео, мотивуючи тим, що “зараз усі, навіть діти в садочках, матюкаються”. Нечисленні коментатори намагалися звернути увагу на те, що взагалі-то йдеться про пожежу в гуртожитку, а всім до цього, схоже байдуже.

Як ті телята з обори мекають. Крім матів більше нічого не знають.

А як може бути по іншому якщо в кожного студента комп або ноутбук, а ще холодильник в кімнаті. Насамперед проводку поміняти потрібно і таракани вивести, бо там їх просто тьма. Добре що всі живі і здорові.

Ви послухайте їх вислови! Вони не вміють по-людськи спілкуватися, а ви хочете, щоби вони вміли користуватися побутовою технікою, не знаючи звичайних законів фізики!

Гидко слухати! Будівлі шкода!

Автор! А без звуку можна б було викинути відео???? Одні мати!!!!! Бридко!!!! Автор відео – ти лайно!!!!!

Студенти… ніби вчорашні зеки.

Коментатор від Бога!!! Мабуть, майбутній “сапожник”. І це наше майбутнє покоління професійних фахівців.

Почувши коменти, склалось враження, що то не студенти, а якась гопота.

Коментатор – просто “супер”… І “оце” є студентом і майбутнім спеціалістом… Боже, рятуй Україну…

Що Ви сваритесь, село, місто. Стою кожен день, чекаю онучку біля школи, малі діти 2-3 класи, дівчатка, хлопчики, ще сопляки, а так матюкаються. Не дивлячись, що вчитель іде чи старші люди стоять. І ЦЕ НЕ СЕЛО, А МІСТО….Якось такий час…

Проблема не у тому, що чути матюки, а в тому, що на такий жах зібрались, як на виставу!!! Немає реплік про надання допомоги, про якісь спільні дії, що стануть у пригоді рятувальникам!!! А раптом у приміщенні дійсно хтось потерпає? Зібралось десятки молодих людей, яким це видовище в кайф!!! До чого ми котимось?

Прокоментували відео також у навчальному закладі. Зазначили, що із займанням, яке пошкодило матрац та облицювання стін, впоралися силами пожежної команди гуртожитку ще до прибуття пожежників, а от виховання молоді таки лишає бажати кращого.

Екзамен на дії в критичній ситуації політехніки здали на успішно, проте, на наш сором, лексикон деяких наших студентів шокує. Те, що хлопці зробили такий хайп – це особисті психологічні якості. Тож маємо над чим працювати…

Нагадаємо, вже не вперше протягом останніх днів політехнічний коледж опиняється у центрі уваги. Минулого тижня одного зі студентів вишу, який пішов з гуртожитку в невідомому напрямку, знайшли мертвим у водоймі в мікрорайоні Дубове.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook