Новини
Екологія

На Хмельниччині зафіксували масову загибель риби

Факт замору 247 рибин зафіксували вчора, 22 вересня, працівники Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області. Виявили загибель водних біоресурсів завдяки зверненню небайдужих громадян, які звернулися на “гарячу лінію”.

У селі Сахнівці, в присутності місцевого жителя, природоохоронці та представники управління Держпродспоживслужби обстежили річку Случ між селами Красносілка та Сахнівці, що на території Старокостянтинівської міської територіальної громади Хмельницького району.

Під час обстеження зафіксували загибель 3 товстолобів, 7 лящів, 1 ротаня, 192 сріблястих карасів, 5 коропів, 27 пліток та 12 червонопірок.

При обстеженні Случа встановили, що вода у річці сіро-зеленого кольору, у повітрі відчувається запах аміаку. Також на поверхні водойми спостерігалися масляні плями,повідомили у пресслужбі Хмельницького рибоохоронного патруля.

Також під час обстеження відібрали проби води у трьох різних місцях. Візуально загибла риба не мала зовнішніх пошкоджень.

Висновок про те, що стало причиною масової загибелі водних біоресурсів, фахівці нададуть після результатів проведення лабораторних досліджень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook