Новини
Дозвілля

З молитвою, музикою та перенесеним шоу дронів у Хмельницькому святкували день міста (ФОТО)

Протягом дня хмельничани мали чимало можливостей обрати собі заходи для відпочинку та святкування до душі. Під вечір у центрі міста, як-то кажуть, яблуку ніде було впасти. Стартував другий святковий день зі спільної молитви, мав би закінчитися фантастичним шоу дронів, але…

Другий день святкувань почався з покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні, стели Героям Небесної Сотні та загиблим героям російсько-української війни, пам’ятника Богдану Хмельницькому та «Ангела Скорботи».

Біля “Ангела скорботи” священнослужителі Духовної ради міста Хмельницького різних релігійних конфесій проголосили молитву за мир, за полеглих за Україну та тих, хто нині захищає її на сході, а також за Хмельницький та хмельничан.

Святкового настрою хмельничанам від самого ранку додавали студенти Хмельницького музичного коледжу імені В. Заремби. Молоді музиканти влаштували перформанс просто у тролейбусі, а також виконували веселі танцювальні та пісенні твори на зупинках громадського транспорту.

Всього участь у святковому заході, який вже став традиційним, взяли близько 40 музикантів.

Спортивно-сімейне свято ”KHMELNYTSKYI FAMILY FEST 2021” відбулося на території ДЮСШ № 3. Участь у ньому хмельничани брали цілими сім’ями, демонструючи вправність у тих видах спорту, які культивуються в цій дитячо-юнацькій спортивній школі: парні ігри з тенісу; виконання технічних прийомів та проведення парних естафет з тхеквондо ВТФ.

Ярмарку сільськогосподарської продукції на вулиці Прибузькій, як і на будь-якій іншій вулиці, цього року не було, а от на Грушевського та у відпочинковій зоні поблизу кінотеатру імені Т. Шевченка просто неба розгорнули ярмарок виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

Ярмарок працюватиме також завтра, 26 вересня.

Завтра ж любителів ароматного гарячого напою чекають і на гастрофесті «Підпілля кави», який вкотре проходить на вулиці Проскурівського підпілля. Під живу музику місцевих гуртів та виконавців – дуету «Svitlo», Kate Soul, Антона Вараниці – хмельничани та гості міста мають можливість насолодитися ароматною кавою з оригінальними тістечками, хрусткими горішками і навіть скуштувати екзотичні делікатеси з равликів.

Традиційно у центрі міста, за головною сценою, розмістився фудкорт – необхідна складова будь-якого свята у Хмельницькому (і не лишу тут), яка приваблює чималу кількість любителів поїсти на свіжому повітрі. З середини дня у соцмережах хмельничан, які ще сумнівалися, варто йти на свято чи ні, заманювали яскравими та апетитними (навіть на фото) стравами вуличної їжі.

З інших розваг, які зафіксували хмельничани на вулицях вечірнього міста, – показ мультфільмів на великому екрані біля “Дитячого світу”.

Про те, що у місті – не просто вихідний, а святковий день, на який зібралося чимало містян, свідчить і запаркована, як удень, вулиця Соборна.

Завершитися свято сьогодні мало видовищним шоу, під час якого в небо мали підняти 100 дронів, які би створювали у сутінках різноманітні рухливі фігури. Проте, як повідомили за півтори години до початку, через несприятливі погодні умови шоу перенесли на завтра, 26 вересня. Залишається, сподіватися, що бодай у неділю погода сприятиме, і шоу таки відбудеться.

Тож фінальну крапку у сьогоднішньому святкуванні поставив концерт CLOUDLESS та Pianoбой на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка.

У матеріалі використані фото Хмельницької міської ради, читачів та автора

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook