Новини
Екологія

Понад 300 кілограмів риби вилучили у браконьєрів на Хмельниччині

Протягом доби на двох водоймах в межах Хмельницької області правоохоронці зафіксували два факти рибальства за допомогою заборонених знарядь лову. В одному випадку на місці події виявили трьох рибалок, щодо яких можуть розпочати кримінальне провадження. В іншому випадку сіті з уловом були без господаря, тож їх вилучили, а рибу повернули назад у водойму.

Трьох браконьєрів, які рибалили за допомогою ліскових сіток, виявили днями на Дністрі поблизу села Березівка, що у Новоушицькій селищній територіальній громаді Кам’янець-Подільського району. До прибуття правоохоронців встигли наловити близько 155 кілограмів риби, в тому числі такої, що занесена до Червоної Книги України (вирезуби).

Незаконним рибальством завдано збитків рибному господарству на понад 160 тисяч гривень. На порушників склали адмінпротоколи, рибу та знаряддя лову вилучили.

Інший випадок зафіксували в акваторії Південного Бугу в межах смт Летичів. Поліцейські управління авіації та поліції на воді спільно з працівниками сектору водної поліції Кам’янець-Подільського РУП виявили 12 сіток з сіткоснастевого матеріалу довжиною понад 3 кілометри.

Звільнену з незаконного знаряддя лову рибу загальною масою понад 180 кг повернули у водойму.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook