Новини
Інфраструктура

У хмельницьких тролейбусах поменшало пасажирів

Послугами автомобільного пасажирського транспорту протягом січня-серпня скористалися 21,9 мільйона громадян, що на 12,5% менше, ніж за відповідний період минулого року. В тролейбусах також поменшало пасажирів: послугами електротранспорту скористалися 17,1 мільйона хмельничан і гостей обласного центру, що на 6,6% менше, ніж за вісім місяців минулого року.

Причому до останнього часу в сфері тролейбусних перевезень спостерігалося зростання. Чому серпень виявився таким провальним, мабуть, міській владі та ХКП «Електротранс» ще доведеться з’ясовувати. «Валідатори винні» та електронна оплата чи інше – мають визначати транспортні аналітики.

Лише зауважимо, що за підсумками, до прикладу, п’яти місяців електротранспорт демонстрував зростання на 8%. Навіть за січень-липень (валідатори пропрацювали місяць) ще фіксувався незначний, але приріст – 0,6%. Нині – вже падіння! Й нагадаємо, що в останні роки тролейбуси неперервно нарощували обсяги перевезень, демонструючи щороку зростання в середньому приблизно на п’ять відсотків. До прикладу, у 2015-му році послугами електротранспорту скористалися 34,5 мільйона пасажирів, у 2017-му – 38,3 мільйона, в 2019-му – 42 мільйони.

Загалом послугами пасажирського транспорту на Хмельниччині скористалися за вісім місяців близько 39 мільйонів пасажирів; падіння – на одну десяту.

Всього  пасажирообіг автомобільним та тролейбусним транспортом в січні-серпні становив 357,3 мільйона пасажиро-кілометрів, що на 7,8% менше обсягу відповідного періоду попереднього року.

А от ситуація із вантажними перевезеннями набагато краща. В січні-серпні вантажообіг підприємств транспорту області становив 791,5 мільйона тоннокілометрів, що на 5,8% більше відповідного періоду попереднього року. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, транспортники перевезли 4418,1 тисячі тонн вантажів, зафіксувавши зростання на 8,6%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook