Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому вода з каналізації підтопила кілька вулиць (ВІДЕО)

Виявивши потік води, яка невідомо звідки виливалася на дорогу, допитливий хмельничанин вирішив знайти її джерело. Інші містяни тим часом долали несподівану перешкоду вбрід.

Відео маленької річки, що подекуди нагадувала гірську та весело струменіла центром Хмельницького, поширив на своїй сторінці у Фейсбук хмельничанин Андрій Грищук, супроводивши його таким коментарем:

Хмельницький завжди чимось радує. Сьогодні, наприклад, мав цікаву експедицію до витоків невеличкої і майже гірської річки по Володимирській. “Аткуда вада?” – запитала мене жінка, яка штурмувала вбрід цю несподівану перепону. Тоді я ще не знав. А тепер знаю.

Хмельничани, які переглянули відео, пояснили та нагадали: сьогодні в обласному центрі відбувається промивка та знезараження водомереж.

У Хмельницькводоканалі потоки води на вулицях це пояснюють так:

Після проведення загальноміської промивки водогонів та їх знезараження проводиться випуск води шляхом відкриття водорозбірних колонок та пожежних гідрантів на водопровідних магістралях. Як правило, випущена вода потрапляє до зливової каналізації та по рельєфу місцевості далі до відкритих водойм, не спричиняючи шкідливої дії довкіллю через незначні концентрації залишкового хлору.

Щоправда, побачене на вулицях міста дещо відрізняється від того, про що пишуть комунальники, оскільки вода, виливаючись з однієї каналізації, стікає в іншу. Але, як уже зазначалося, Хмельницький завжди чимось радує та дивує.

Нагадаємо також, вода у місті сьогодні буде непридатною для вживання та приготування їжі до 17.00. Після 16.00 хмельничанам радять почергово відкривати крани в мийках, раковинах і ваннах з метою покращення якості промивки внутрішньобудинкових мереж.

ДОПОВНЕНО: Як пишуть хмельничани, які, схоже, більше в курсі справи, в цьому випадку йшлося все-таки про прорив водогону, а не про випуск води:

Крім хлорування, прорив води в районі вул. Грушевського, 85, вода пішла по вул. Володимирській.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook