Новини
Суспільство

Підроблені документи та ймовірні наркотики виявили під час патрулювання гвардійці Хмельниччини

Затримання нетверезого громадянина з підробленим посвідченням учасника бойових дій та кількох молодиків з речовинами, схожими на наркотичні, – усе трапилося вчора, 30 вересня, увечері під час несення служби з охорони громадського порядку нацгвардійцями військової частини 3053 Західного ОТО.

Так, патрулюючи середмістям міста Хмельницького один з військових нарядів помітив чоловіка в стані алкогольного сп’яніння та з ознаками нещодавньої участі в бійці – з гематомою під оком, пошкодженою верхньою губою і в частково розірваному одязі.
Від надання невідкладної медичної допомоги, яку мали намір надати військовослужбовці, чоловік відмовився.

Під час спілкування з громадянином, місцевим мешканцем 1975 року народження, на прохання представити документ, що засвідчує особу, той пред’явив патрульним посвідчення учасника бойових дій. Посвідчення, однак, містило явні ознаки підробки.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу.

Кількома годинами пізніше, інший військовий наряд, що патрулював неподалік центру міста, зробив зауваження громадянину, який курив на зупинці громадського транспорту. На зауваження патрульних чоловік відреагував адекватно та дав згоду на запропоновану поверхневу перевірку. Під час перевірки було виявлено поліетиленовий пакет з подрібненою речовиною зеленого кольору у подрібненому стані.

Того ж вечора гвардійці затримали 28-річного мешканця Волочиського району, що на Хмельниччині, який мав при собі заборонені речовини.

Подія трапилася на вулиці Пушкіна, де нацгвардійці помітили молодика, який розгулював на проїжджій частині дороги з пожвавленим рухом та заважав пересуванню автотранспорту. Чоловіку, якого забрали з проїжджої частини, після спілкування запропонували пройти поверхневу перевірку, під час якої у громадянина було виявлено три паперових згортки з зеленою речовиною рослинного походження у подрібненому стані, зовні схожою на наркотичну.

У місті Кам’янець-Подільський, патрулюючи територію неподалік залізничного вокзалу, близько 22 години, увагу гвардійського патруля привернули двоє чоловіків у стані алкогольного сп’яніння, які розпивали спиртне поблизу одного з продуктових крамниць. На прохання гвардійців припинити правопорушення ті не відреагували. Патрульними вирішили провести поверхневий огляд громадян. В одного з молодиків, 23-річного кам’янчанина, було виявлено пластикову коробку з порошкоподібною речовиною білого кольору, зовні схожою на наркотичну.

Майже аналогічна ситуація того вечора мала місце в іншому районі міста, де, здійснюючи огляд території на маршруті патрулювання, гвардійці помітили трьох осіб за вживанням алкоголю. В ході спілкування з чоловіками з’ясувалося, що один з них, 20-річний мешканець села неподалік Кам’янець-Подільського, має при собі згорток з речовиною білого кольору у порошкоподібному стані, зовні схожу на наркотичну.

В усіх чотирьох випадках з виявленням у громадян заборонених речовин на місце подій було викликано слідчо-оперативні групи.
Загальна вага вилучених 30 вересня гвардійськими патрулями речовин склала близько 31 грама.

За інформацією пресслужби в/ч 3053 НГУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook