Новини
Інфраструктура

Центр Хмельницького продовжують “ошляхетнювати” бордами

Ще одну рекламну площину, яку наразі монтують на вулиці Вайсера у центрі міста, побачили та встигли обговорити хмельничани. Це наразі другий чи то борд, чи то екран, встановлений на ділянці між вулицями Кам’янецькою та Свободи. І, судячи з тенденцій, можливо, й не останній.

Після того, як шум навколо нового борда, змонтованого на перехресті вулиць Вайсера та Соборної, стих, хмельничани мають знову про що поговорити. Власне, про те саме, тільки на іншому місці. На тротуарі навпроти продуктового ринку встановлюють конструкцію під рекламу, аналогічну тій, яка вже є за кілька метрів. Зважаючи на любов вибудовувати логічні ланцюжки з однотипних рекламних носіїв (на сітілайти, вишикувані у шеренгу на газоні вздовж нової вулиці Січових стрільців кілька місяців тому скаржилися хмельничани через те, що вони не лише псують загальний вигляд вулиці, а й створюють проблеми водіям), логічно буде припустити, що вулицю Вайсера планують “прикрасити” такими конструкціями “від краю і до краю. Хоча, можливо, двома бордами все й обмежиться. Проте це можна буде дізнатися лише з часом.

А поки що хмельничани обговорюють нову сумнівну “прикрасу” вуличного простору, принагідно рахуючи нові борди, які, теоретично, не мали би з’являтися на вулицях міста.

Тему підняв (вчергове) на своїй сторінці у Фейсбук хмельницький блогер Олександр Зорян лаконічним “Скучили? #щодняновийборд знову з вами!” та світлиною з місця події, так би мовити.

Хмельничани відреагували на новинку іронічно та саркастично:

Коли буде топити, можна залізти на нього і врятуватися. #ЩодняПорятунок

Може це опори для монорельса підвісного, розвиток інфраструктури)

Так він же показує синє небо в похмуру погоду

Мер сказав жодного борда не встановили, тільки сітілайти. Це важно, я счітаю)

То наша фішка. Завдяки їй Хмельницький перший в Європі. От тільки не знаю по чому

Ще у 2020 році із внесенням змін до правил розміщення зовнішньої реклами на засіданні виконкому було затверджено архітипи рекламних конструкцій. Це дозволяє привести рекламні конструкції до єдиного вигляду. Певні їхні види розміщені відповідно до зонування міста. Тобто, на “стометрівці” таких бордів не буде. Там лише сітілайти. По суті, пріоритет надається малогабаритним конструкціям – «Скрол» «Сіті-лайт» та «Світлодіодний екран» (як на світлині Зоряна).

Тут же і малюнок для наочності.

В тому, що це світлодіодний екран, як стверджує один з коментаторів, виникають певні сумніви. Оскільки схожу конструкцію на перехресті неподалік заліпили зсередини паперовою рекламою, і на екран вона мало схожа. Принаймні поки що. Можливо, якщо серія з нових типових рекламних площин таки продовжиться до вулиці Свободи, то зрештою, коли все заплановане встановлять, воно об’єднається в гармонійний ланцюжок і сяятиме вночі яскравими кольорами. Якось так, наприклад:

Принаймні, у темряві таке “освітлення” припало би до душі тим хмельничанам, які змушені пробиратися горбатими тротуарами на Вайсера, що не ремонтувалися, здається, десятиліття.

А хмельничани тим часом продовжують дискутувати

На ті борди ще хтось дивиться? І на те що там пишуть хтось реагує? Я от знаю що в нас все місто загиджене рекламою з тих бордів, але не можу згадати що саме рекламує бодай один борд. Хоча ні, один пам’ятаю, там був Зорян і тротуар )

Зазвичай на них висить такий убогий дизайн, що ти навіть номер телефону не роздивишся

Для політики впізнаваності борди саме то. Ти не пам’ятаєш, де бачив, але ж бачив. Актуально для всяких моб-інтернет операторів, політиків, продуктових брендів. Робити борди на прямі продажі то ідейна дічь. А вот написати “* мудак” на сотні бордів і все місто знатиме хто мудак

Ну, і спроба виправдати нові рекламні площини на вулицях міста, звісно, теж були.

Є певне виправдання: бізнесмени платять за рекламу, а гроші ідуть до міського бюджету для розвитку інфраструктури. Є і негативні наслідки місто втрачає туристичну привабливість. Але найгірше, якщо усе обставлять велетенськими моніторами – тоді буде суцільний телевізор, от тоді будуть згадувати як було раніше:)

…та рахувати нові борди на вулицях міста

яка різниця, що до одного вигляду приведена, якщо по-суті зовнішньої реклами стало в рази більше?)

На трудовій 1 забрали і 4 нових поставили. Це лише ті шо я побачив.

На львівському встановили 7-8 нових бордів старої конструкції. Натяку на такі охайні немає.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook