Новини
Інфраструктура

Будівельники Хмельниччини на 13% наростили обсяги виконаних робіт

Будівельні підприємства краю виконали протягом січня-серпня робіт на 3,7 мільярда гривень. Індекс будівельної продукції порівняно з минулорічним відповідним періодом становив 113%. За темпами зростання галузь хоч і почувається вкрай упевнено, але відстає від торішніх темпів – зростання 26,5%.

Понад дві третини коштів вкладено в інженерні споруди– 2,576 мільярда гривень, що на 14,5% більше, ніж у перші вісім місяців торік. Будівельники минулоріч теж саме на інженерних спорудах працювали вкрай активно: зростання обсягів становило 99,1%, тобто практично вдвічі.

Лише 13,1% вкладено в житлові будинки. Виконано робіт на суму 486,2 мільйона гривень, що на 8,1% більше, ніж у січні-серпні минулого року. Трохи більше зроблено в нежитлових спорудах – 636,5 мільйона (зростання на 11,4%). Між іншим, на відміну від інженерних споруд торік і на житлових, і на нежитлових об’єктах обсяги впали, причому в нежитлових будівлях – на 37,6%.

Від загального обсягу виробленої будівельної продукції 26,0% припало на нове будівництво, капітальний та поточний ремонт — 64,6%64,6%, реконструкція та технічне переоснащення – 9,4%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook