Новини
Здоров’я

Благодійну допомогу передали у Хмельницьку обласну лікарню

Гуманітарний вантаж, який надійшов із Голландії, передали медичному комунальному закладу Фонд Caritas Ukraine-Holland (Голландія) спільно з благодійним фондом «Карітас Україна» в Хмельницькій області в особі отця Івана Данкевича та БФ «Карітас Чемерівці» в особі отця Василя Демчишина.

Для потреб обласної лікарні надійшло 5 електричних функціональних ліжок, а також інвалідні візки, приліжкові тумбочки та матеріали медичного призначення.

За словами директора благодійного фонду «Карітас Чемерівці» отця Василя Демчишина, благодійна допомога на чотири місяці “застрягла” на кордоні, оскільки не могла пройти митний контроль.

У планах благодійників – за будь-якої можливості доставляти іноземну благодійну допомогу медичного призначення не лише для обласної лікарні, а й для обласної дитячої лікарні, які вкрай потребують поліпшення матеріально-технічної бази.

За словами директора КНП «Хмельницька обласна лікарня» Якова Цуглевича, що попри фінансування з обласного бюджету, у закладі є постійна потреба у наявності електричних функціональних ліжок, меблів та виробів медичного призначення, оскільки відповідно до вимог 50 відсотків ліжкового фонду відділення має бути заповнене функціональними ліжками. Тому благодійна допомога є досить вагомою для медичного закладу.

За інформацією Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook