Новини
Кримінал

Двох хмельничан судитимуть за спроби підкупу патрульних

Обвинувальні акти щодо двох хмельничан, які пропонували хабарі патрульним поліцейським, передали до суду. За спроби підкупу правоохоронців, водії, які намагалися уникнути адміністративної відповідальності, можуть отримати одне з трьох покарань: штраф, обмеження або позбавлення волі.

Як йдеться у повідомленні Окружної прокуратури міста Хмельницького, в обох випадках хмельничани намагалися відкупитися від патрульних за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння. У серпні водій легковика Volkswagen запропонував правоохоронцям півтори тисячі гривень, аби не проходити тест, у вересні водій ВАЗу намагався відкупитися за 5 тисяч гривень.

Обидвоє водіїв, отримавши від патрульних відмови, вчинили однаково – почали жбурляти у вікна службових автомобілів 500-гривневі банкноти.

Досудове розслідування в обох випадках закінчене. Дії чоловіків кваліфікували за частиною 1 статті 369 ККУ, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження волі на строк від 2 до 4 років та позбавлення волі на той самий строк.

За інформацією Окружної прокуратури міста Хмельницького

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook