Новини
Здоров’я

Кількість інфікованих COVID-19 на Хмельниччині зростає

Від початку жовтня щодня в області підтверджують близько пів тисячі нових випадків захворювання на COVID-19. Зростає і кількість летальних випадків. Натомість завантаженість ліжкомісць з киснем поступово знижується у порівнянні з початком місяця.

За інформацією Хмельницької ОДА, станом на сьогодні, 6 жовтня, від початку пандемії зареєстровано 97786 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Приріст нових хворих за 5 днів – понад дві тисячі.

Так, станом на 1 жовтня додалося 607 нових випадків захворювання, за вихідні (на 4 жовтня) додалося 835 випадків, на 5 жовтня кількість підтверджених хворих дещо знизилася – 178 осіб, а вже на сьогодні додалося ще 549.

Лідирує за кількістю хворих Хмельницький район – тут додалося за ці дні 1303 хворих. У Шепетівському районі – плюс 366, у Кам’янець-Подільському – плюс 500.

Завантаженість ліжкомісць з киснем у медичних закладах області, де надають допомогу хворим з COVID-19, станом на початок місяця становила 58,7%. На 4 жовтня зросла до 63%, потім почала поступово знижуватися і станом на 6 жовтня становить 52,2%.

Додалося за цей час 56 летальних випадків. Найбільше смертей – 27 – від ускладнень, пов’язаних з COVID-19, підтвердили станом на 5 жовтня.

Станом на 6 жовтня рівень епіднебезпеки Хмельниччини визначений як помаранчевий.

У Хмельницькій міській раді в черговий раз нагадали, що у місті щеплення від COVID-19 можна отримати у центрі масової вакцинації, розташованому на вул. Володимирській, 92 або у пунктах щеплень за адресами:

  • вул. Повстанська, 36;
  • вул. Маршала Гречка, 12;
  • вул. Подільська, 54;
  • вул. Залізняка, 14.

Для проведення щеплення не потрібно направлення сімейного або іншого лікаря. При собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код. В наявності є такі вакцини:

  • AstraZeneca – Астра Зенека;
  • CoronaVac/Sinovac Biotech – Короновак;
  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech – Комірнаті-Пфайзер.

Пріоритет надається вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями.

Крім того, маломобільних жителів міста (тобто осіб, які не мають фізичної змоги дістатися до пункту щеплень) вакцинують мобільні бригади. Для цього потрібно звернутись до свого сімейного лікаря.

Тестуватися на антитіла чи антигени до COVID-19 перед чи після щеплення від COVID-19 не потрібно.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook