Новини
Бізнес

Хмельницькі підприємці отримали кошти на розвиток своїх бізнесів

У другій битві стартапів, яка відбулася у Хмельницькому, змагалися 12 учасників, котрі представили бізнес-ідеї у сферах харчування, виготовлення одягу та аксесуарів, освітніх та онлайн-послуг. Призовий фонд в 2021-му зріс удвічі – троє переможців розділять між собою 400 тисяч гривень на реалізацію своїх стартапів.

Хмельничанка Яна Бачинська рік тому заснувала бренд з виготовлення сумок, одягу та аксесуарів. Усю продукцію цього бренду створюють вручну. Цього року підприємиця подалась на битву стартапів, щоб отримати кошти на розвиток бізнесу, адже планує вивести його на міжнародний ринок.

У Хмельницькому битва стартапів відбулася вдруге. Підприємці з різних сфер боролися за гроші на розвиток своїх бізнес-ідей. Для членів журі було важливо, щоб ідею стартапу було реально втілити в життя. Також брали до уваги, наскільки корисним та потрібним він є для громади.

Є дуже цікаві проєкти, які ми знали й раніше, наприклад, вирощування мікрозелені. Цікаві проєкти і по медоварінню плюс пивоварінню, тобто поєднання двох галузей. Цікаві проєкти, які передбачають виробництво крафтового варення, хлібу – тобто, те, що, можливо, не носять інноваційної складової, але дуже цікаві з точки зору їх реалізації, – розповіла начальниця управління економіки ХМР Оксана Новодон.

Окрім бізнес-ідей з виготовлення продукції, є також стартапи у сфері послуг. До прикладу, сайт, котрий пропонує клієнтам онлайн-страхування. Його автор хоче у майбутньому залучити користувачів не лише з міста, а й з усієї країни.

На моєму сайті поліс можна придбати навіть зі смартфона. Тобто людина сама вводить дані, з картки оплачує і на пошту отримує квитанцію, – розповів розробник сайту Віталій Смертюк.

Цього року призовий фонд збільшили вдвічі. Переможці битви стартапів розділили між собою 400 тисяч гривень.

Коли ми проводили битву стартапів минулого року вперше, ми розуміли, що ця ідея приживеться, але приємно, що вона не лише прижилася, а й розвивається. Всі 12, хто сьогодні підготував ідеї, вони від того виграють, тому що вони сьогодні мають можливість презентувати себе, свій бізнес. І я впевнений, навіть той, хто буде поза межами призової трійки матиме прекрасні шанси на те, щоб реалізувати свою бізнес-ідею, – прокоментував хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Тим часом переможці минулорічної битви стартапів зараз успішно розвивають та розширюють свій бізнес.

За підсумками другої ‘’Битви Стартапів’’:

200 тисяч гривень отримала Яна Бачинська, виробництво дизайнерських сумок, аксесуарів та одягу «BAYA BAGS»

125 тисяч гривень отримав Артем Дячок, ТМ «Трава», вирощування органічної та безпечної мікрозелені

75 тисяч гривень отримала Оксана Кутасевич, ТМ «Мармарос», виробництво фруктово-ягідних живих варень.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook