Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому розібрали частину клумби, щоб зробити підхід до пішоходного переходу

На пішохідний перехід, який веде “в нікуди”, хмельничани звернули увагу комунальників кілька тижнів тому. Зрештою, останні нелогічність в облаштуванні “зебри” ліквідували, щоправда, для цього довелося зруйнувати частину раніше облаштованої клумби на тротуарі.

Пішохідні переходи, які впираються у газони, – для міста не дивина. Час від часу хмельничани викладають світлини, зроблені то в одному, то в іншому мікрорайоні міста. Так, не дуже й давно хмельничани обговорювали новий пішохідний перехід, який з’явився неподалік заводу “Темп” і який, за словами автора світлин, поширених у соцмережах, веде “тупо в бордюр з лісопарком”.

З останніх світлин, поширених на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницький, фото пішохідного переходу на кінцевій зупинці в мікрорайоні Озерна, який теж, за словами їхнього автора веде “в нікуди”, точніше, впирається прямісінько в клумбу, по якій чемні хмельничани не ходять, а обходять по дорозі, щоб потрапити на тротуар.

Як пояснили у комунальників, біля нового пішохідного переходу встановили світлофор, і роботи на цьому об’єкті ще не були на той момент завершені.

Проєктом влаштування світлофорного об’єкта на перехресті вулиць П.Мирного та Залізняка передбачено улаштування тротуарів, пандусів і тактильних елементів на підходах до пішохідних переходів. Роботи з впровадження світлофорного регулювання в зазначеному місці ще не завершені. Планується здати об’єкт в жовтні поточного року.

Хмельничан така відповідь не дуже задовольнила, оскільки, на їхню думку, “спочатку думають, а потім роблять!!!!”, оскільки:

Вже облагороджена територія, посаджені туї (чи щось типу того), висипано кору (декор оздоблення) і після цих робіт тротуари робити?

Тобто спочатку за проєктом був газон, на який пішли кошти, а далі змінили проєкт і знову підуть кошти на нові облаштування. Тепер викопаємо туї і зробимо прохід:)) про узгодження проєктів між відділами – “ні, не чули”.

Зрештою, після низки обміну репліками, з’ясувалося, що клумбу на тротуарі раніше за свої кошти зробив власник шиномонтажу, який, очевидно, не підозрював, що з часом тут з’явиться і світлофор, і перехід, і частина його праці та коштів пропадуть марно. Бо зрештою у комунальників показали процес облаштування нормального підходу до “зебри”, заради якого частину декорованої та озелененої клумби довелося демонтувати.

Та інші роботи із улаштування підходів до пішохідних переходів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook