Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині припинили постачання газу бюджетним установам

На засіданні Хмельницької обласної комісії з ТЕБ і НС ситуацію, що склалася з постачанням газу комунальним установам, визнали надзвичайною. З подібними проблемами зіткнулися й у інших областях, де без тепла взимку ризикують залишитися школи, лікарні та інші неприбуткові комунальні установи.

Як зазначив голова Хмельницької ОДА, критична ситуація з постачанням газу сталася внаслідок зростання ціни на газ та розірвання з 1 жовтня укладених на початку року угод, через що бюджетні установи не можуть закупити блакитне паливо на осінньо-зимовий період.

Раніше очільники найбільших міст Хмельниччини, в тому числі й обласного центру вже заявляли про те, що ситуація, яка складається з підготовкою до опалювального сезону є критичною. Зокрема, міський голова Хмельницького зазначав, що для того, аби забезпечити теплом школи, лікарні, дитсадки тощо, ціна природного газу для бюджетних установ не має перевищувати 11,2 грн/куб.

Вчора ж на засіданні комісії ТЕБ і НС голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій зазначив, що вчасно проведені переговори з компанією НАК “Нафтогаз України” (від протоколу до укладення договору) можуть дозволити бюджетним установам отримувати газ вартістю 13,6 грн, без ПДВ.

Вважаючи на ситуацію, яка складається, зміщення канікул у школах Хмельницької громади врятує від холоду у навчальних закладах хоча б школярів, які з четверга, 14 жовтня, залишатимуться вдома. У Хмельницькому повноцінний опалювальний сезон має стартувати сьогодні, 12 жовтня. Відповідне розпорядження вже підписав голова Хмельницької міської ради. Для мешканців обласного центру, які отримують тепло від «Хмельницьктеплокомуненерго», тариф становитиме 1480,92 гривні за одну гігакалорію тепла, для тих, хто користується послугами «Південно-Західних тепломереж» – 1499,51 гривні за одну гігакалорію.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook