Новини
Суспільство

Хмельницькі гвардійці влаштували День відкритих дверей

До військової частини 3053 Національної гвардії України днями завітали вихованці Хмельницького професійного ліцею електроніки. Екскурсантів розділили на групи, які курсували між тематичними локаціями.

До програми заходів увійшла демонстрація навичок службового собаки, першої домедичної допомоги постраждалим, виставка стрілецької зброї, екіпіровки та броньованої техніки.

Під час екскурсії територією військової частини учням розповіли про побут військовослужбовців та особливості несення служби в лавах Національної гвардії України.

Фахівці з тактичної медицини провели для школярів заняття з надання першої домедичної допомоги і кожен охочий зміг спробувати за допомогою навчальних муляжів правильно тампонувати рани та використовувати джгут-турнікет при кровотечі.

Інструктори з охорони громадського порядку розповіли про особливості патрулювання вулицями міста та продемонстрували зброю, спецзасоби та екіпіровку, яка застосовується під час служби.

Юним гостям також розповіли про навчання в Академії Національної гвардії України та здобуття військової спеціальності.

День відкритих дверей у військовій частині, як стверджують самі учні, приємно вразив і вони запам’ятають його надовго, а дехто з них вже сьогодні задумався над перспективою пов’язати у недалекому майбутньому своє життя із військовою діяльністю.

За інформацією пресслужби в/ч 3053 НГУ

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook